Nijmegen – Boksvereniging de Nijmeegse Amateur Boks Associatie (NABA) heeft onlangs haar deuren geopend in Sport Medisch Centrum aan de Kamerlingh Onnesstraat in Nijmegen-Zuid. Door de levensgrote muurschilderingen van Mohammed Ali en Mike Tyson waan je jezelf in een Amerikaanse boxing gym.

In de beginjaren trainden de leden van NABA in de gymzaal van de Sint Jorisschool. Later verhuisde de vereniging naar een sportzaaltje aan de Tollensstraat en voorzieningenhart ‘Het Hert’ in het Willemskwartier. De laatste jaren is het ledenaantal sterk gestegen waardoor de boksschool uit zijn jasje groeide. NABA, de oudste boksclub van Nijmegen, heeft met de nieuwe trainingsaccommodatie eindelijk de kans om iedereen vanaf 8 jaar in Nijmegen te laten zien hoe veelzijdig en mooi de bokssport is.

Lees hier het hele artikel in de Brug.