Verslag NABA boksgala 13 december 2014

Verslag NABA boksgala 13 december 2014

We begonnen die dag weer vroeg met de opbouw van de ring en alle voorbereidingen. Het was mooi om te zien dat er een grote groep vrijwilligers klaar stond en zij hebben ons gedurende de hele dag super geholpen. Wim van Megen ontfermde zich over de boksring en alle verliep soepel en weer sneller dan afgelopen jaar. Nu was het aan de boksers om een paar mooie bokswedstrijden te laten zien. We begonnen de middag met de voorpartijen van onze NABA boksers. Ringspeaker Lars opende de avond en zorgde voor de presentatie en kondigde alle bokspartijen aan.

Arshin Shokrnia was als eerste aan de beurt en bokste zijn allereerste partij tegen Taylan Mete en dan ook nog in eigen huis dus de spanning was duidelijk voelbaar. Hij bokste een zeer nette wedstrijd en liet mooie combinaties zien op het lichaam en hoofd. Hij bleef de tegenstander drie rondes lang onder druk zetten en scoorde duidelijke treffers. Hij won de wedstrijd dan ook overtuigend met 3-0. Na deze partij was Sergio Skenderovic aan de beurt tegen Martin Fouru van Boxing academy Arnhem onder leiding van Orhan Delibas. Sergio had het zwaar tegen deze fysiek sterke bokser, hij probeerde zijn afstand te houden en treffers te maken met zijn directe stoten maar werd onder druk gezet. In de tweede ronde kreeg hij een hoek te verwerken van de binnenkant van de handschoen van de tegenstander en haalde daardoor zijn wenkbrauw open, daardoor mocht hij de partij niet afmaken en werd de wedstrijd gestaakt. Helaas verloren door TKO. Gijs Onstenk was als laatste aan de beurt tegen Frank Lucas van COB Doetinchem, afgelopen week had hij nog van hem gewonnen en hij wilde natuurlijk laten zien dat hij ook in Nijmegen de betere bokser is. De bokser uit Doetinchem begon fanatiek en Gijs had gedurende de wedstrijd moeite met de juiste afstand te vinden. Hij kwam niet lekker in de wedstrijd waardoor het erg gelijkwaardig opging, uiteindelijk pakte Frank Lucas de winst van deze spannende partij. Alle NABA boksers werden flink aangemoedigd en gesteund door de vele aanwezige leden die avond wat mooi was om te zien en zorgde voor de nodige sfeer. Maud van de Veght was ook graag in Nijmegen in actie gekomen maar had geen tegenstandster, ze heeft die avond super geholpen door de taak van timekeeper op zich te nemen aan de wedstrijdtafel.

Na een korte pauze werden de teams van de Liga Finale aan elkaar voorgesteld onder leiding van teamleider Hennie van Bemmel. In elke gewichtscategorie bokste iemand van het Dutch Windmill team tegen het Duitse team BUS Dinslaken. Het waren mooie partijen waarbij het publiek duidelijk mee leefden met de boksers uit heel het land. Tussen de partijen door was er nog een dansact in de pauze van Orlando en na de pauze werd er een NK finale wedstrijd gebokst tussen Stanley Koemans en Joop den Hollander in de categorie 91+. Zij maakten er een gelijkwaardige en harde strijd van waarbij Joop den Hollander er met de titel vandoor ging. Helaas verloor het team van Nederland uiteindelijk de Liga finale nipt met 3-4.

Het was een mooie sfeervolle boksavond met afwisselende spannende bokspartijen. We willen speciaal bedanken Onstenk vastgoed BV Nijmegen, Jochem Mack Schilder- en Stucadoorwerken Nijmegen voor het mede mogelijk maken van dit boksgala en alle vrijwilligers die de hele dag voor ons klaar stonden. Esther Otten heeft de mooie actiefoto's van onze boksers gemaakt.

Namens het bestuur en alle trainers,

Manja Peters

Deel met vrienden