Verslag 024 Boxing Event Nijmegen

door Kees Esveld (NABA)

Afgelopen zondag was het eerste 024 boxing event georganiseerd door boksvereniging NABA Nijmegen in 't Hert in Nijmegen. Met ruim 250 bezoekers, boksers, trainers en scheidsrechters kan er gesproken worden van een geslaagd gala. In totaal zijn er 18 partijen gebokst door verschillende clubs uit het hele land.

Voor NABA mocht onze jongste telg het spits afbijten. Cas Mack 12 jaar oud bokste zijn eerste partij tegen Cadir Merchan uit Amsterdam. Er zat 1,5 jaar leeftijdsverschil in en dat zag je terug in de wedstrijd. Cas begon erg goed met technisch boksen en druk zetten op zijn tegenstander. Zijn tegenstander nam dit goed over en counterde steeds erg goed. Na de eerste ronde nam de Amsterdammer het initiatief over en bleef aanvallen. Cas bleef netjes wegdraaien en bokste technisch een prima partij. Uiteindelijk winst voor Amsterdam.

Daarna was het podium voor Elaine Gelissen. Zij bokste haar eerste wedstrijd tegen Linda Tuitman uit Appingedam. Elaine begon technisch goed met nette stoten. In de eerste ronde zette Elaine al duidelijk neer dat ze de technisch sterkere bokser was. De 2e ronde ging van hetzelfde, aan het eind van de ronde liep het tempo iets terug. De derde ronde heeft Elaine laten zien dat ze wilde winnen en trok ook de 3e ronde naar zich toe. Winst voor Elaine.

Na de pauze was Moises Rojas aan de beurt, hij mocht aantreden tegen de Leidsche Kevin Mawete. Dit zou een zware partij voor Moises worden. De tegenstander heeft er meer gebokst en meer gewonnen. Een flinke taak voor Moises weggelegd. Moises begon erg rustig en aftastend waardoor hij het initiatief bij zijn opponent liet liggen. De tweede ronde ging het tij keren in het voordeel van Moises. Door zijn enorme wilskracht en conditie bleef hij zijn tegenstander onder druk zetten. De laatste ronde zette hij de tegenstander zo onder druk dat hij deze ronde naar zich toe trok. Met twijfel over de 2e ronde was het spannend wat de uitslag zou zijn, uiteindelijk toch winst voor Mawete.

Als laatste mocht Arshin Shokrnia voor NABA in de ring aantreden tegen de Hagenaar Fawed Siddig. Ook deze Siddigi zou een goede tegenstander worden, gezien zijn staat van dienst. Arshin begint de partij sterk en gretig en zet zijn opponent stevig onder druk. De 2e ronde herpakt de Hagenaar zich en countert goed. Arshin is een drukkende bokser en krijgt zonder enige waarschuwing een openbare waarschuwing, dus een punt aftrek. Even later krijgt hij 8 tellen rust vanwege een vermeende stoot. De derde ronde zijn beide boksers aangeslagen door de vermoeidheid en gaat het gelijk op. Spannend wat betreft de uitslag i.v.m. de waarschuwing en de 8 tellen. De jury beraad zich en komt uiteindelijk na een gelijke stand met een voorkeursstem voor Arshin. Een mooie overwinning waarbij het publiek duidelijk aanwezig was en hem met luidruchtig applaus heeft bedankt voor de mooie partij.

In de ochtend heeft helaas de tegenstander van Sergio Skendrovic afgemeld, zodat hij niet in actie kon komen hier in eigen huis. Ook Gijs Onstenk kon helaas niet in actie komen i.v.m. een handblessure.

Al met al mogen we terugkijken op een super mooi gala met 18 goed aan elkaar gewaagde partijen. Met veel dank aan de meegekomen fans, sponsoren en de vrijwilligers die dit gala mede mogelijk gemaakt hebben.

Bekijk alle foto's hier.

Boxing Event Nijmegen

Boxing Event Nijmegen

Boxing Event winner

 

Deel met vrienden