TOD Boksen Arnhem

TOD Boksen Arnhem Afgelopen zondag is er door de Muscular Arnhem de talent ontwikkelings dagen (TOD) voor boksers t/m 17 jaar georganiseerd. Ook de NABA had zich daar ingeschreven met drie talentvolle boksers. Voor de NABA was ingeschreven: Dion van de Loo, Elaige Camara en Milad Zamani.
Dion van de Loo bokst in de -52 kg categorie en is nog ongeslagen en kampioen van Nederland en bokst bij de scholieren.
Elaige Camara bokst in de -64 kg categorie en maakte zondag zijn debuut, hij bokst bij de junioren.
Milad Zamani bokst in de -69 kg en is ook de kampioen van Nederland.
Bij de partijen samenstelling was er een teleurstelling voor Milad, zijn Arnhemse tegenstander ging zich door een blessure afmelden. Omdat er geen andere bokser van zijn niveau aanwezig was, was er heleaas ook geen bokspartij voor Milad.

Als eerste voor de NABA bokste Dion tegen Joyce Corvers uit Sittard. Corvers was 2 jaar ouder dan Dion en is net als Dion en Milad lid van de nationale selectie. De 1e ronde had Dion het moeilijk tegen de zeer bewegelijke bokser uit Limburg. Maar de 2e en 3e ronde voerde Dion het tempo zo hoog op dat de Limburger hier geen antwoord meer op had en de einduitslag was 3 tegen 0 voor Dion en nog steeds ongeslagen.
Voor Elaige was het vandaag de eerst bokspartij. Hij heeft erg hard getraind op de NABA met de oudere wedstrijdboksers,maar toch is zo'n eerste partij altijd super spannend. Hij moest het vandaag opnemen tegen Diego de Graaf uit Hoorn. Deze boksers is zes kilo zwaarder dan Elaige. De 1e ronde begon Elaige iets te snel, maar na aanwijzingen uit de hoek werd hij rustiger. We wisten dat hij een erg harde stoot heeft voor een jongen van 15 en die kwam er erg goed uit. De 2e ronde was de spanning totaal verdwenen en bokste Elaige erg makkelijk. Zijn tegenstander kreeg erg harde treffers te incasseren, waardoor zijn trainer ook de handdoek gooide. Dus voor Elaige een eerst partij met een opgave in de 2e ronde overwinning. Hij heeft na een partij al een uitnodiging in zijn om as zondag mee te trainen met de nationale selectie. De NABA is daar nu goed vertegenwoordigd met 3 boksers. Ook is Kees Esveld, jeugdtrainer bij de NABA, een van de trainers van de nationale jeugdselectie.
Willy van Haaren Klik hierop voor de foto's en hierop voor de video's.

 

Laatst aangepast op donderdag, 16 december 2010 01:31

Deel met vrienden