TOD Apeldoorn

TOD Apeldoorn

Tijdens jeugdbokswedstrijden in Apeldoorn heeft de NABA zich weer van zijn beste kant laten zien. We hadden vier boksers op het programma.

Voor Elaige Camara kwamen de boksers uit Belgiƫ helaas niet opdagen, waardoor het NABA talent helaas geen wedstrijd had. Elaige is gelukkig sportief genoeg om dit te begrijpen.

Als eerste NABA bokser stond Dion van de Loo op het programma tegen Steven Djokic uit Arnhem. De Arnhemse bokser heeft 15 partijen gebokst en Dion maar 4. Beide boksen in de Nationale selectie, maar Djokic was de torenhoge favoriet. Toch liet Dion zien dat hij een groot talent is en maakte hij de Arnhemmer erg moeilijk. De Strijd ging gelijk op maar Dion maakte veel meer duidelijke treffers. Helaas zag de jury dit anders. De einduitslag was 2 tegen 1 voor de bokser uit Arnhem. De trainers van Dion en ook het publiek waren het hiermee duidelijk niet mee eens. Maar het maakt ons niet uit, Dion was voor ons een winnaar en heeft enorm sterk gebokst en groeit per wedstrijd. Complimenten van Orhan en Willy.

Als 2e NABA bokser kwam Milad Zamani in de ring, Milad is fysiek erg sterk en beschikt over een enorme conditie. Hij was deze week ziek geweest en dat was in het begin van de 1e ronde even te zien. Maar na 1 minuut in de 1e ronde kreeg zijn tegenstander uit Nieuwegein al 8 tellen rust. Kort daarna kreeg Jake de Vilder weer 8 tellen en werd gered door de gong. In de 2e ronde gooide Milad er nog meer tempo in en de scheidsrechter besloot wijselijk de ongelijke strijd te staken. RSC in de 2e ronde voor Milad.

Na de Pauze was het de beurt aan Jesse Obbink van de NABA. Hij maakte vandaag zijn debuut tegen Remy de Haas uit Purmerend. Beide waren zeer gespannen. De boksers uit Purmerend gooide een paar keer de Nijmegenaar tegen het canvas. Na diverse waarschuwingen van de scheidrechter werd de bokser uit Purmerend gediskwalificeerd. Dus ook winst voor Jesse Obbink bij zijn debuut.

Wederom een zeer goed resultaat van de jonge NABA boksers. De jeugd gaat nu begin januari een internationale toernooi boksen in Denemarken.

Foto's TOD Apeldoorn Video's


Deel met vrienden