Sparring COB

door Jochen

Beste boksers

Na het succes van de thuis  sparring heb ik overleg gehad met een aantal trainers van boksclubs uit Gelderland om vaker met elkaar te gaan werken. Gisteren zijn we met een aantal boksers op pad gegaan naar boksvereniging COB in Doetichem om zo onze jeugd boksers beter voor te bereiden op hun wedstrijden. De jeugd is de toekomst en dat gaan we bewijzen.

Cas, Daan en Moises hebben gisteren een wedstrijd training bij COB meegedaan. COB in het bezit van de kers verse zwaargewicht Stanley Koemans beschikt over een aantal wedstrijd boksers van verschillende klasse.

Met de nadruk met elkaar beter worden hebben we een aantal partijen gebokst.

Voor Daan echt de eerste keer met een vreemde tegenstander. Daan lied zien dat hij op de goede weg is, doorzettingsvermogen en conditie is goed. Na een aantal rondes kwam zijn spel lekker op gang goed door de tegenstander bezig houden en punten te maken met die harde rechtse directe van hem. Daan zal nog een jaartje in de jeugd mogen boksen. We willen hem daarom ook zo veel mogelijk laten werken.

Cas had er duidelijk zin in, fysiek erg gegroeid en ik was dan ook niet bang hem te laten boksen tegen wat oudere boksers. Telkens blijven komen met een tweede aanval afsluitend met een voorhand directe/hoek of opstoot maakte dat hij aardig kon mee komen.

Moises had maar een doel snelheid en verplaatsen. Zijn voorhand moest als een flits werken waarna hij telkens een tweede aanval moest in zetten. Max 3 stoten, en weer verplaatsen. Dit eist echt veel van je conditie maar die is bij Moises goed. Moises heeft de neiging wat traag te gaan bewegen en stoten en dat kunnen wij op deze manier goed trainen.

Voor de drie boksers een dikke duim.

10/11 december gaan alle drie de boksers weer aan de bak; met deze inzet moet dat goed komen.

Boksvereniging NABA en COB

Deel met vrienden