Profgala in Voerendaal

Profgala in Voerendaal Zaterdag 26 Oktober hebben Arshin en Maud gebokst op het profgala in Voerendaal, georganiseerd door boksvereniging Olympia '75.

 

Arshin begon zonder tegenstander maar kon een demo boksen tegen een jongen van de organiserende club.In eerste instantie hadden we onze twijfels, maar uiteindelijk toch toegezegd. Arshin heeft al meerdere malen meegemaakt dat een tegenstander niet kwam opdagen of op het laatste moment afzegde waardoor zijn partij niet doorging. Deze frustratie kwam naar voren in zijn partij, hij was de eerste ronde erg aanvallend en overweldigde hiermee de Limburger. De 2e ronde begon Arshin op het zelfde tempo, alleen had de tegenstander er steeds vaker een antwoord op, Arshin de wat completere bokser. De 3e ronde moest Arshin toch wat rake stoten incasseren waardoor dit een zeer pittige partij werd.

Maud mocht aantreden tegen een dame van boksvereniging Aachen uit Duitsland. Voor Maud was het haar vierde partij. Opdracht was om terug te zien waar we in de training erg veel mee bezig zijn geweest, namelijk het sturen van de wedstrijd door het continue dreigen en onder druk zetten van de tegenstander tijdens het verplaatsen. Dit deed Maud de eerste ronde echt heel goed. Elke stoot was raak, elke tegenaanval werd afgeweerd en snel overgenomen. De 2e ronde begon eigenlijk zoals de eerste, alleen met als extra opdracht meer af te wisselen van hoof naar lichaam. Hier heeft Maud nog wat moeite mee, maar ze bleef steeds zuivere treffers maken. De 3e ronde was een kopie van 1 en 2, Maud op alle vlakken de betere bokser, Uitsla unaniem 3-0 in het voordeel van de Nijmeegse.

Beiden boksers moeten voor het ZNK (zuid Nederlands kampioenschap) nog wel even werken aan hun boksconditie om de 3 ronden in hetzelfde tempo af te werken.

Helaas heb ik Yoan Sanchez af moeten melden ivm een medische reden. Yoan zou uitkomen tegen een Duitse tegenstander van Leverkusen, dit zou in aanloop van de ZNK een mooie meting zijn hoe hij ervoor Staat. Yoan bokst in de -57 kg A-klasse.

Als laatste bokste Angaar Afghan, voor de meeste bekend als quadrat een profpartij tegen Marvin Stegemans. Angaar heeft de laatste 5 of 6 weken met onze groep meegetraind om zijn boksen te verbeteren. Hij zette echt een hele goede partij neer tegen de favoriet en stapte terecht als winnaar uit een zware partij. Met gepaste trots heb ik als trainer deze wedstrijd bekeken.

Namens de trainers, Kees Esveld.

Deel met vrienden