Orhan Ozturk Veroverd Zijn Nederlandse Titel!

Orhan Ozturk Veroverd Zijn Nederlandse Titel!

Orhan Öztürk heeft vanmiddag in Rotterdam zijn Nederlandse titel boksen terug naar Nijmegen gehaald. Orhan die vorig jaar zijn titel verloor aan de Rotterdammer Stephan Danyo heeft vandaag op sportieve wijze wraak genomen. Vorig jaar had Orhan erg veel last van een Jet lag, nu heeft hij zich optimaal kunnen voorbereiden en stond er weer het Nijmeegs eenmanssloop bedrijf in de ring.


Gisterenavond tijdens de halve finale in Nieuwegein, versloeg Orhan de Eindhovense bokser Amar Mohammed Ali met een 15 tegen 7 uitslag. Na een korte nachtrust moest Orhan vanmiddag in het hol van de leeuw, namelijk Schuttersveld in de Rotterdamse wijk Crooswijk aantreden voor de finale tegen Stephan Danyo.  De NABA bokser had steun van veel Nijmeegse supporters die met 2 bussen vanuit Nijmegen naar Rotterdam waren gereisd. Het was een zwaar beladen partij, wat vooraf ook te verwachten was. Maar nu Orhan weer zijn vorm weer te pakken heeft kan niemand hem gek maken en de eerste 2 ronden had de Rotterdammer geen schijn van kans, Orhan bokste erg gesloten en ging de 3e ronde in met 5 punten voorsprong. In de 3e ronde wilde Orhan een knock out forceren, wat meer tegentreffers opleverde, maar zijn overwinning kwam geen moment in gevaar. En zijn 14e Nederlandse titel is een feit. Orhan won deze partij op punten.


Een andere Nijmeegse verassing was de Cubaanse Limburger Yoan Sanchez. Yoan had een lange tijd geen wedstrijden gebokst, maar kwam zeven jaar gelden uit de 1e liga van het Duitse boksen. Nu heeft hij zijn plek gevonden bij de NABA en met succes. Yoan komt uit in de klasse tot 57 kilo. Hij moest vandaag de finale boksen tegen de zeer ervaren Arsen Podjan uit Den Bosch. Arsen Podjan is zevenvoudig kampioen van Nederland in deze gewichstklasse. Yoan die natuurlijk wedstrijd ritme mist, begon gelijk zeer sterk en sloeg de Bosschenaar al in de 1e ronde neer, maar die kwam sterk terug. Maar Yoan is zeer bewegelijk en de man uit Den Bosch lukte het niet om de partij naar zijn hand te zetten.  Yoan won deze partij op punten. Hij kreeg van erg veel bokskenners en trainers complimenten en iedereen vond hem een aanwinst voor het Nederlands boksen. Ook Yoan is met deze overwinning  kampioen van Nederland. Nijmegen en NABA zijn weer 2 kampioenen rijker!

Orhan en Yoan zijn geselecteerd voor het Nederlandse team dat dit seizoen gaat deelnemen aan de Duitse 1e liga. Zodat onze Nederlandse boksers kunnen boksen tegen de beste amateurs van de wereld. De eerste wedstrijd is 20 december in de Maaspoort te Den Bosch.

Deel met vrienden