Orhan Ozturk pakt GOUD in LONDON!

Orhan Ozturk pakt GOUD in LONDON! LONDEN - De boksers Mingus Daanen en Orhan Öztürk van de Nijmeegse boksclub NABA zijn dit weekend weer succesvol geweest. Öztürk was in Londen om daar deel te nemen aan de Haringey Police Community Boxing Cup. Hij won zaterdag de halve finale van Robert Garvey uit Engeland.
Gisteren, dus nog geen etmaal na zijn eerdere partij, stond hij in de finale tegen Frank Sictornes, ook een Engelsman.

Deze bokser was veel groter dan de Nijmegenaar, maar door tactisch te boksen was de 'kleine' Öztürk deze lange tegenstander steeds de baas. En door een veel betere conditie kon de NABA-bokser alle drie de ronden sterk stoten blijven uitdelen. Na eerder al goud in Thailand gewonnen te hebben, was er opnieuw een eerste plaats voor de ervaren Nijmegenaar in Londen.
 
Een ander aanstormend talent van de NABA, Mingus Daanen, moest gisteren in Nieuwegein boksen om de kwartfinales voor de Nederlandse kampioenschappen voor C-klasse boksers.
 
Daanen, die al acht partijen ongeslagen is, had de eerste ronde wat moeite om in het goede ritme te komen. Maar de andere ronden gingen naar het NABA-talent. Hij won deze partij op punten met 10 tegen 3 van zijn tegenstander Gerard Faverus, een bokser uit Amsterdam.
 
Volgende week zaterdag bokst Daanen de halve finale tegen Koushan Razmi uit Rotterdam.
Als hij deze partij ook wint, moet het NABA-lid de volgende dag al de finale boksen.
 
Door zijn goede prestaties in de ring is Nijmegenaar Daanen inmiddels gepromoveerd naar de B-klasse.

 

Deel met vrienden