NK Scholieren 2010

NK Scholieren 2010 Vandaag stonden er weer naba boksers in de Nederlandse ring, hoe?

Tijdens de kwart en halve finales in Apeldoorn hebben Dion van de Loo en Milad Zamani hun visite kaartje afgeven. Nieuw: verslag van de boksbond.

 

Onder leiding van Kees en Rene stonden beide boksers erg goed te boksen.

Dion van Loo tegen Zuberyir Uysal uit Rotterdam: Dion was duidelijk de betere en sterke bokser, de scheidsrechter maakte er dan ook terecht in de 2e ronde een eind aan. De Rotterdammer moest te veel stoten incasseren. Dion bokst nu volgende week de finale tegen Sammy Wagensveld uit Nieuwegein.


Milad Zamani moest de kwart finale boksen tegen de zeer sterke Jeremy Yff uit Maastricht. Maar ook Milad was duidelijk de tactisch en conditioneel de betere bokser, hij won deze wedstrijd met een 28 tegen 6 uitslag. Hij bokst volgende week zaterdag de halve finale tegen Attilla Bayrambas uit Delfzijl.


De Nijmegenaren werden vandaag gesteund door een grote groep jeugdleden die op kosten van de NABA mee zijn gereisd als supporter. Boksers en jeugdtrainers complimenten voor de 2 geweldige partijen. Ik en met mij, vele anderen hebben ervan genoten.


P.s. Klik hierop voor de foto's.

 

Verslag van de boksbond

 

Met trots presenteren wij het verslag van het NK Scholieren en Junioren.
Erg opvallend? Het goede niveau van zoveel beginners. Een uitstekende basis om verder uit te bouwen. De gevorderde boksers lieten ook fraaie staaltjes boksen zien. Het aantal aanmeldingen bood kans voor iedereen om zijn of haar kunnen te laten presenteren. En dit is voor velen nog pas het begin.

Na de afronding van het NK zal een selectie van deelnemers worden voorgedragen aan het Platform Topsport Boksen (PTB) en worden uitgenodigd om deel te nemen aan de selectie als lid of talent.


Zaterdag, de voorronden voorafgaand aan Windmill vs Poznan polen

Op zaterdag 17 april werden de halve finales en een kwart finale gestreden in het voorprogramma van de bokswedstrijden van de toppers in het Windmill Boxing team tegen Poznan Polen. Een mooi moment voor deze jonge krijgers om te laten zien wat zij in hun mars hebben. Als eersten ontmoetten Uysal (Mesa Sport) en vd Loo (NABA) elkaar in de Sch N 48 klasse. Beiden begonnen aan wat een pittige wedstrijd zou worden. In de derde ronde werd de partij gestopt in het voordeel van de gemakkelijk bewegende vd Loo naar de finale.
De volgende partij betrof een kwartfinale Sch N 69 kg Zamani (Naba) tegen Yff (Verhaegen Sports). De drie ronden worden door Zamani gewonnen met een eindscore van 26-8. Zamani gaat naar de halve finale.
Bouali (Muscular) houdt het in zijn finalewedstrijd in de Jun N 75 klasse kort tegen Turgut van BC Twente door in de tweede ronde deze tot opgave te dwingen. Toch bokste Turgut een goede wedstrijd, ik zou hem graag terug zien in de ring.

De finale in Noord-Holland bij gastvereniging BV Vargas

Op 24 april vond de finaledag van het NK Scholieren en Junioren plaats. Nou ja, in ieder geval de meeste finales, er moeten nog enkele gebokst worden. Mooie van dit jaar waren het groot aantal inschrijvingen. De locatie in Enkhuizen was gezellig, gastvrij en goed ingericht.
De eerste partij werd gebokst door vd Vaart (BVAZ) en Mullenberg (ABCC) in de Sch N 42 kg. Beide boksers lieten verzorgd boksen zien. Een leuke partij om te zien werd beslist op punten in het voordeel van Mullenberg.
van Driessche, een Belgische bokser die bij HAB Helmond bokst, trof in een prestatiepartij de jongste van de boksbroers Djokic. Beide boksers hadden elkaar eens eerder getroffen en deden nu niet voor elkaar onder, eindoordeel onbeslist. Beide boksers werden Nederlands Kampioen.
van Duuren (BCVA) en de jongste van de boksbroers Demir, Fatih (BVAZ), boksten een prestatiepartij. Beide boksers laten zich niet makkelijk inpakken. Fatih wist als C klasser de prestatiewedstrijd op de ongeslagen Nieuweling te winnen, beiden worden terecht Nederlands Kampioen.
Wagensveld van de Voltreffer kennen we als een onverschrokken bokser. Zijn partij tegen vd Loo van Naba in de Sch N 48 kg klasse was een mooie wedstrijd waarbij de goed bewegende en makkelijk stotende vd Loo weet te winnen op punten.
Kampioen van 2009 Sterkenburg (de Voltreffer) en van Uffelen (ABCC) kennen elkaar al langer van de selectietrainingen. In deze wedstrijd Sch N 51 kg gaat het gelijk op en geven beide niet aan elkaar toe. De wedstrijd wordt gewonnen door van Uffelen met slechts een punt voorsprong.
De Belg Ardies (Hab Helmond / Beverse Ring) neemt de handschoen op tegen Worms van Boxing Godschalk in de finale Sch N 63 kg. In deze 3 x 1,5 minuten durende strijd is het een eindoordeel in het voordeel van Ardies.
Youssef Ben Hamou (ABC Amsterdam) mag zich meten met Paul Woestijne (de Voltreffer) in de Junioren N 51 kg. De beide Nieuwelingen doen hun uiterste best waarbij Ben Hamou Woestijne op punten weet voor te blijven.
De prestatiepartij tussen de dames Naomi van Roode (BV Vargas) en Alicia Holzken (Golden Gloves) werd door Holzken gewonnen op RSC in de de ronde. Dame van Roode maakt ondanks dit verlies zeker indruk. Beide dames worden Nederlands Kampioen.
Voor de pauze hebben Kathy Slavenburg (Mesa Sport) en Sancak (BV Delfzijl) beiden het plan om de titel in de Junioren N klasse 54 kg mee naar hun vereniging te nemen. Het kan er natuurlijk maar een zijn en dat is in dit geval Sancak.
Na de pauze is de beurt aan Boers van Sport Spirit en van Harskamp van BVAZ voor een Junioren prestatiepartij 57/60 kg. Er wordt technisch gebokst en van Harskamp zet steeds net iets eerder de aanval in. Boers stoot wel goed mee. Toch trekt van Harskamp daardoor de score in punten op voorsprong en wint. Beide zijn kampioenwaardig bevonden.
Wouter Djokic van Muscular bokste tegen Leroy Hendriks van Muscle Fit in prestatiepartij B/C klasse in de 60 kg klasse. Beide boksers zijn sterk en technisch, altijd spannend ze aan het werk te zien. De partij eindigd in een onbeslist, beiden zijn Nederlands Kampioen. Mareno van de Rhee en Paul Peijnenburg, ook van repectievelijk Muscular en Muscle Fit boksen in een prestatiepartij Nieuweling tegen C klasse voor de titel. Mareno en Paul troffen elkaar eerder, waarbij in de laatste patij Mareno vd Rhee in een sterke partij op een punt verloor. Nu liet Mareno teveel de beurt aan Paul en wint Paul Peijenburg op RSC in de tweede ronde. Milad Zamani van NABA ontmoet in de ring Atilla Bayrambas van BV Delfzijl in de halve finale 69 kg N. Milad Zamani weet ook deze partij op naam te zetten en zal uitkomen in de finale in Nijmegen op het NSK op 5 juni 2010.
De andere halve finale in dit gewicht werd gestreden door Marino Zwezerijnen van de Voltreffer tegen Jordy Stolk van Boxing Godschalk. In deze partij wist Stolk Zwezerijnen voor te blijven en wint hij daarmee de finaleplaats in Nijmegen.
De prestatiepartij van Fatih Ekinci, RBV van 't Hof, 72 kg A-klasse, tegen Jordi Jansen, SCM Maastricht, B klasser in de Junioren belooft vooraf een technische stevige pot te worden. Fatih, met bijna tweemaal zoveel gewonnen partijen, heeft de handen vol aan Jansen. Het is genieten vanaf de zijlijn waarbij Jordi Jansen de partij winnend afsluit. Beiden verdient Nederlands Kampioen. De laatste partij is een prestatiepartij van Colin Verbene, N-75, BV Vargas, tegen Jamal El Bouali van Muscular, N-78. Jamal El Bouali was duidelijk sterker. De scheidsrechter nam terecht Verbene in bescherming door de partij in de eerste ronde te beeindigen.

Nog openstaande partijen

De finale N-69 Junioren wordt gebokst in Nijmegen, voorafgaand aan het Nederlands Studenten Kampioenschap.
Joey Corver, N-45 Scholier en bokser bij de Amateur, zal dan ook een prestatiewedstrijd boksen voor de titel tegen Stevan Djokic van Muscular.
Angus Schmaloer van BVAZ bokst als N-48 kg Scholier een prestatiepartij tegen Dion vd Loo van NABA.

Er zijn nog eenlingen die een partij zoeken. Het verzoek aan allen, verenigingen en districten, is om hier actief naar te zoeken.

Met sportgroeten,

Eduard van Uffelen
coordinator -17


Deelnemende verenigingen:

District Noord (2)
BV Delfzijl (2)

District Noord Holland (9)
BCVA (1)
ABC Amsterdam (2)
BV Vargas (4)
Mesa Sport (1)
Sport Spirit (1)

District Oost (16)
ABCC (2)
BVAZ (4)
Muscular (4)
de Voltreffer(4)
NABA (2)
BC Twente (1)

District Zuid (7)
HAB Helmond / Beverse Ring BE (2)
Golden Gloves (1)
Muscle Fit (2)
de Amateur (1)
SCM Maastricht (1)

District Zuid Holland (4)
Boxing Godschalk (2)
RBV van 't Hof (1)
Verhaegen Sports (1)

 

Bron: www.boksen.nl

Deel met vrienden