NK Boksen Nijmege A en B Klasse

NK Boksen Nijmege A en B Klasse

NIEUW foto's van fotograaf Frank van Geesink online, KLIK HIEROP. Wil je de foto's zonder reclame en in het groot? Deze zijn te koop bij de heer van Geesink, contact via de Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Klik HIEROP voor de foto's gemaakt door de heer Alstein, grotere versies zijn gratis te verkrijgen via de Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Video verslag van Elaige Camara op het NK Boksen 2012

Video verslag van Peter Mullenberg tijdens het NK 2012 in NIjmegen: http://nos.nl/video/330981-mullenberg-wil-naar-de-spelen.html

Milad Zamani Nederlands kampioen boksen bij de boksers tot 19 jaar in de hoogste divisie van het Olympisch boksen!

Tijdens een geslaagd NK boksen in Nijmegen stonden er 2 Nijmegenaren in de Finale van het NK boksen.

Elaige Camara moest het opnemen tegen Jordi Jansen van SCM uit Maastricht. Jansen is al ervaren als jeugd bokser tot 19 jaar. Camara die eigenlijk nog een junior is, hij is nog 16, wordt pas dit jaar 17, bokst dit jaar voor het eerst in jeugd klasse tot 19 jaar. De finale ging gelijk op, maar net zoals vorige weekend Denemarken bokste Elaige zeker niet op zijn beste wedstrijd, te afwachtend en te "zuining" stotend. Maar de scheidsrechter was zeker niet voor het Nijmeegse kamp en gaf Elaige in de 1e en 2e ronde een openbare waarschuwing, waardoor er 2 punten in mindering worden gebracht. Of het kwam dat de Nederlandse Scheidsrechters zenuwachtig waren door de aanwezigheid van 2 AIBA scheidsrechters die onze scheidsrechters kwamen beoordelen, ik weet het niet, maar de waarschuwingen waren zeker niet allemaal terecht. Elaige ging de 3e ronde in met 2 punten voorsprong en kreeg de opdracht om alles te geven. Maar helaas was de 3e man in de ring de spelbreker en Elaige kreeg zijn 3e openbare waarschuwing dus diskwalificatie. Een enorme domper voor de bokser en het in groten getale aanwezige Nijmeegse plubliek. Toch Zilver voor Elaige.

Als 2e Nijmeegse bokser stond Milad Zamani in 't Hert in de ring. Milad zou de finale boksen tegen Fatih Ekinci uit Rotterdam. Vrijdag avond laat werd deze tegenstander afgemeld met een blessure. Wat nu? We zijn haastig opzoek gegaan naar een vervanger. Er was nog een optie een Belg van 21 die vrijgeloot was. Deze Ivo Cilurzo wilde wel boksen tegen Milad. Maar Milad is pas 17, we hebben het toch gedaan. Ook de startlijst van de Belg was schrikken 34 wedstrijden 20 winst, 10 verlies, 4 onbeslist. Milad heeft er nu 21 gebokst en 17 gewonnen.

Milad begon gelijk een hoog tempo te boksen tegen deze fysiek sterke bokser. Halverwege de 1e ronde raakte Milad zijn tegenstander met enkele harde combinaties en de Belg kreeg 8 tellen rust. Milad had de opdracht van zijn hoek om nu rustig te blijven, maar aangemoedigd door het Nijmeegse plubliek gaf Milad te veel in de 1e ronde, waardoor hij even een conditionele dip kreeg. De 2e ronde ging gelijk op en in de 3e ronde liep Milad langzaam weg op punten tegen deze ervaren Belg. Winst op punten en kampioen van Nederland 2012. Na 3 jaar geen titel in Nijmegen te hebben gehad was dit weer een opsteker voor het Nijmeegse boksen.

Verder bokste Jelle van Oosterhout voor de Titel van het district Zuid. Jelle stond tegen Sahin Emre uit Den Bosch, Jelle won zijn wedstrijd ruim op punten en kampioen van het district Zuid.

Stijn van Oerle stond ook in de finale van het district zuid, hij verloor de finale van Yunnes Gokkus uit Zaandam.

Daan Hazelaar bokst de halve finale voor het district zuid, het was Daan zijn 1e wedstrijd. Hij verloor de halve finale van Justin Kremer ook uit Den Bosch.

Mohamed Cissoko, Jessica Romer en Jessey Goossens boksen volgend weekend hun finale partijen voor het district zuid in Breda.

Het was voor het eerst in het prille bestaan van 't Hert aan de Willemsweg dat er een boksgala werd gehouden. Maar zeker voor herhaling vatbaar.

Milad Zamani is Nederlands kampioen bij de jeugd tot 69 kg!!!!!! Milad gefeliciteerd. Verder is Jelle kampioen geworden van de districtkampioenschappen zuid! Gefeliciteerd Jelle. Elaige heeft helaas de finale verloren door diskwalificatie in de derde ronde. Een uitgegebreid verslag van de hele avond en foto's volgen nog.

Ik wil vooral alle vrijwilligers die deze dag hebben meegeholpen heel erg bedanken. Om tien uur stond er al een flinke club leden om de ring op te bouwen en de zaal klaar te zetten. Tijdens de wedstrijden heeft onze DJ Niels gezorgd voor een goede sfeer en de broers Stijn en Daan voor een goede verkoop bij de kassa. Ook de jonge jongens die mee hebben geholpen bij de ring en het de hele avond hebben volgehouden, super gedaan! En helemaal super zijn de leden die de hele dag zijn gebleven om ook na de wedstrijden weer mee te helpen afbreken. Ik weet helaas niet al hun namen maar Super bedankt. Want zonder al deze behulpzame leden was het niet gelukt om zo'n goed georganiseerde dag ook goed te laten verlopen.
Als laatste zijn we erg blij met de grote opkomst, er zijn erg veel leden onze wedstrijdjongens en dame komen aanmoedigen gisteren.

BEDANKT!

Namens de trainers en het bestuur van NABA,

Manja Peters

Onze jongste vrijwilligers op de foto met Peter Mullenberg tijdens het opname van de NOS.

Milad na de overwinning met zijn moeder.


Laatst aangepast op dinsdag, 11 maart 2014 19:41

Deel met vrienden