NK Boksen A & B

NK Boksen A & B

Hieronder een persoonlijk verslag van de belevenissen van het afgelopen weekend.

Bijgevoegd ook de foto's van zaterdag. NIEUW, video van de wedstrijd.

Weekend van de NK Boksen A & B

Vrijdag 21 mei

Het NK 2010 zit er weer op, het was er een met gemengde gevoelens. De voorbereiding was er een die we snel moeten vergeten. Door mijn luchtweg infectie heb ik niet kunnen trainen met Orhan, zoals we dat van te voren hadden gepland. Gelukkig heeft Orhan erg veel ervaring en wilskracht om het zelf te kunnen. Helaas waren onze andere trainers ook erg druk met hun werk en konden hierdoor weinig tijd vrij maken. Kees heeft gelukkig nog wat extra kunnen trainen met Orhan. Maar toch was de voorbereiding erg matig zonder trainers, zonder iemand iets te verwijten, ja, alleen mijzelf.

We merken nu ook dat het gewicht maken van Orhan steeds meer moeite kost. Wat hij normaal gesproken "makkelijk" kon doen, koste hem dit jaar erg veel moeite en dit heb ik van dichtbij meegemaakt. Het is hem na 13 titels uiteindelijk toch gelukt, dat toont weer zijn karakter.

Vrijdag avond Bunnik halve finale tegen Olivier Bangi uit Almere. We wisten erg weinig van deze bokser, heb mijn huiswerk wel gedaan en wist ongeveer hoe hij zou beginnen. De 1e ronde begon hij met een erg hoog tempo en Orhan had daar even geen goed antwoord op. De schade kon hij beperkt houden en hij kwam steeds beter in zijn spel, echter nog steeds te weinig wedstrijd ritme. Na de 1e ronde stond die in punten voor. De 2e ronde was Orhan er weer en kwam in zijn ritme waardoor die een kleine voorsprong kon opbouwen. De 3e ronde had Orhan de opdracht om de wedstrijd uit te boksen en weinig weg te geven. Dat lukte erg goed en zijn tegenstander kreeg ook nog een openbare waarschuwing voor te laag in komen. Weinig schade dus voor Orhan, eind uitslag 11 tegen 6. Na de wedstrijd was het voor Orhan weinig eten en drinken. Niet optimaal voor het herstel. Door de files op de heen weg hadden we er 2 uur over gedaan om daar te komen en door het late tijdstip van boksen waren we pas na middernacht thuis.

Zaterdag 22 mei

's-morgens met 3 studenten naar Apeldoorn om daar voorrondes te boksen voor het NSK. Ik ben daar met Floriaan Schmidt, Glenn Stroot en Jim van der Ven heen gegaan. Voor deze boksers was alles nieuw, dus drie gespannen mannen in mijn auto, gelukkig was Floriaan erg onder de indruk van de auto.

In Apeldoorn gelijk naar de weging, omdat ik door andere wedstrijden deze boksers alleen in het begin van de week heb laten wegen, was het voor mij ook spannend of ze wel op gewicht waren, want te zwaar betekent niet boksen! Gelukkig waren ze alle drie prima op gewicht. Omdat deze voorrondes ingelaste wedstrijden waren, was het simpel opgezet; 1 jury lid, 1 scheidsrechter, geen show en weinig publiek, ideaal voor je 1e wedstrijd.

Als eerste moest Jim tegen Jeroen van der Hoeven uit Eindhoven. Voor mij was het even wennen (drie boksers die ik alleen maar op de training heb zien boksen). Jim heeft vaak een beetje nonchalante houding. Vandaag was hij scherp en liet de tegenstander niet boksen. Jim won daarmee zijn partij ruim op punten.

Als 2e bokser kwam Floriaan in de ring. Hij moest het opnemen tegen Wouter van der Hoeven ook uit Eindhoven en het broertje van…Floriaan heeft harde stoten en hij is ook linkshandig, dus erg moeilijk te bestrijden. Ook hij liet de Eindhovenaar kansloos, al deed Floriaan de 3e ronde iets te weinig.

Als laatste "Nijmegenaar" kwam Glenn Stroot in de ring tegen Rene Crans uit Tilburg. De bokser uit Tilburg was fysiek erg sterk. Glenn moest eerst goed opgang komen tijdens de warming up, het koste mij best wel moeite om hem "wakker" te krijgen. In de ring was daar gelukkig niks meer van te zien. Wedstrijd ging gelijk op en het zou een conditie slag worden, die Glenn gelukkig in de laatste ronde in zijn voordeel kon beslissen, met een 9 tegen 8 uitslag gewonnen. Glenn moet desondanks wel aan zijn conditie werken. Het was een erg goed begin van het NSK met 3 boksers en 3 x winst. Nu het aankomende weekend kwart en halve finales in Purmerend, waar helaas sommige Nijmeegse boksers tegen elkaar moeten boksen, dus we zullen er een paar verliezen.

Rond 14.00 thuis gekomen, even tas gewisseld en Orhan opgehaald om naar Rotterdam te gaan voor de finale tegen Stephen Danyo. Orhan was erg ontspannen, alleen erg dorstig, dus snel naar Rotterdam om te wegen. Gewicht was goed, precies 69,0 kg. Nu lekker eten en drinken en wachten tot de finales beginnen. Dat het een beladen partij zou worden stond al vast. Zijn tegenstander was ook precies 69,0 kg. Beide boksers hebben problemen om gewicht te maken. Danyo is een moeilijke bokser, hij heeft vrij lange armen en bokst erg makkelijk, maar als Orhan er goed voor staat, mag hij geen probleem zijn. De 1e ronde ging redelijk goed 2 tegen 1 voor de Rotterdammer. Wat er in de 2e ronde gebeurde was boksonwaardig (wil nog wel een puntentelling en de video terug zien voordat ik hier mij verder ga). Eerlijk, Orhan bokste niet zijn beste partij, maar kreeg totaal geen punten, terwijl Danyo 4 punten voorsprong kreeg. Gekker nog, mensen die op de boxpointer meekeken gaven aan dat Orhan een duidelijk treffer maakte maar Danyo daar een punt voor kreeg.

In de derde ronde had Orhan zo'n grote achterstand dat het bijna onmogelijk was om terug te komen, dan maar de alles of niets strategie, maar het risico dan is dat je tegen veel treffers oploopt. De einduitslag van 12 tegen 4 was dan ook erg overdreven. Natuurlijk verwijt ik Stephen niks, maar de vreemde manier van "drukken" roept toch vragen op. Helaas voor Nijmegen en Orhan geen 14e titel, maar terug kijkend op zijn hele loopbaan als bokser, mogen we erg trots zijn op Orhan, zo lang op eenzame hoogte staan, dat is nog niet voorgekomen in de Nederlandse bokssport. En gezien de slechte voorbereiding naar deze NK toe, stond hij er toch weer en met erg veel inzet en karakter! Orhan en ik gaan op korte termijn kijken wat onze doelen voor dit jaar verder zijn. Want afgeschreven is het een mans sloop bedrijf – zoals de Nijmeegse pers Orhan noemt - nog niet.

Bij deze wil ik ook Kees Esveld bedanken dat hij na een lange werkdag de energie had om mij bij te staan als 2e trainer. Natuurlijk ook Wim van Megen die er weer voor gezorgd heeft dat veel Nijmeegse supporters de wedstrijden konden bijwonen. Orhan en ik bedanken alle supporters die ons deze twee dagen hebben gesteund.

McDonalds

Mathieu & Floriaan.

Lale & Elaige

Orhan en Husnu.

VIP gedeelte.

De ring.

Nijmeegse supporters.

Orhan en een supporter.

Elaige, Kees en Joost.

Wim de chauffeur :).

Rode hoek.

Orhan in actie.

Orhan.

 

Deel met vrienden