Nationale Sportweek 2012

Nationale Sportweek 2012

Tijdens de Nationale Sportweek van 21 t/m 28 april 2012 kunt u vrijblijvend een of meerdere sportactiviteiten in Nijmegen bezoeken. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden. Het aanbod varieert van acrobatiek, boksen, dynamictennis tot zwemmen en nog meer. In het schema vindt u de activiteiten waar u tijdens de Nationale Sportweek welkom bent.

National Sportweek gaat van start!
Tijdens de miniroparun op vrijdag 20 april gaat de nationale sportweek voor Nijmegen van start. D.m.v. een fakkeltocht zal de officiële opening verricht worden door niemand minder dan Perry Ubeda, ambassadeur voor de sport in Nijmegen!
Door samen te werken met de miniroparun hoopt Sportservice van gemeente Nijmegen een impuls te geven aan een hoge deelname aan de Nationale Sportweek 2012!

Miniroparun
Op vrijdag 20 april wordt, op de atletiekbaan in Nijmegen, de 4de miniroparun gelopen.
Het doel van de miniroparun is om geld in te zamelen voor mensen (kinderen) met kanker.
Meer info; www.miniroparunnijmegen.nl

Wat ga je doen?
Je loopt in 15 minuten zoveel mogelijk rondjes op de baan. Van te voren vraag je aan je ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren of vrienden of ze je per rondje of voor een vast bedrag willen sponsoren.
Het basisonderwijs loopt in de ochtend tussen 9.00 en 12.00 uur. Het middelbaar onderwijs laat ’s middags vanaf 14.00 uur zien hoe sportief ze zijn.

Wie doen er al mee?
Voor de miniroparun 2012 hebben we ongeveer 1000 enthousiastelingen die mee gaan rennen. Een aantal groepen van de basisscholen de Kleine Wereld, De Akker, de Montessorischool, De Wieken, De Muze en De Sterredans hebben aangegeven dat ze gaan meedoen. De brugklassers van het Kandinsky-college in de Molenhoek zijn ook van plan heel wat rondjes te lopen.
De jeugd van o.a. Nijmegen-Atletiek, Achilles, RKSV Brakkenstein, Trekvogels, Union voetbal en hockey, de Eendracht en de Football Experience Academy Nijmegen komen laten zien hoe sportief ze zijn.
De Football Experience Academy Nijmegen is opgericht door Eric Wegh ( ex-NEC speler) en Michael Jansen (ex-Vitesse speler)

Doe de 360!
Sportservice Nijmegen doet i.s.m. het basisonderwijs een recordpoging 'Doede360'.
Doede360 is een waanzinnige dans op de muziek van Gino Pietermaai, Bokoesam en FS Green.
Deze dans is speciaal gemaakt om zo veel mogelijk jongeren in beweging te krijgen. Doe je ook mee?
Kijk op www.doede360.nl voor meer informatie.

Een overzicht; http://www2.nijmegen.nl/wonen/Sport

Geïnteresseerd?

Bezoek dan een van de genoemde activiteiten. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.
Wel interesse, maar u kunt niet tijdens een van de genoemde tijden? Neem dan contact op met de desbetreffende vereniging. In het overzicht vindt u de gegevens van de vereniging.
Voor meer activiteiten in Nijmegen kijk op www.nationalesportweek.nl Bron: http://www2.nijmegen.nl/wonen/Sport

Deel met vrienden