NABA succesvol op TOD Arnhem

NABA succesvol op TOD Arnhem TOD bokswedstrijden zijn talent onwikkelingsdagen voor boksers t/m 17 jaar. Voor de NABA kwamen vandaag Dion van de Loo, Elaige Camara en Milad Zamani in actie.
Als eerst moest voor de NABA Dion van de Loo aantreden, deze jongen is nog maar net 13 jaar en heeft al diverse titels gewonnen. Vandaag moest hij boksen tegen A. Schmaloe uit Arnhem. Dion begon wat onwennig de 1e ronde, hij had last van zenuwen, maar de 2e en 3e ronde ging Dion los. De boksers uit Arnhem gaf zich niet zomaar gewonnen en Dion moest hard knokken voor de overwinning en hij won deze sportieve partij met een 3 tegen 0 uitslag. Als klap op de vuurpijl werd Dion ook uitgeroepen tot de beste stijlbokser van deze middag, wat hem een extra grote beker opleverde.

De 2e NABA bokser was Elaige Camara, hij zou vandaag een erg sterke tegenstander ontmoeten namelijk P. Jansen uit Eindhoven, deze boksers is erg sterk, wat we van te voren al wisten. Maar Elaige kon het tempo en de vele snelle wisselingen goed bijhouden. Het was voor beide een erg zware en conditioneel slopende partij. Helaas verloor Elaige deze partij, wel verdiend op punten. Maar Elaige heeft laten zien dat hij uit het juiste “bokshout" is gesneden. Hij heeft zich helemaal gegeven en we zullen nog veel van dit talent horen en zien.

Als laatste van de NABA kwam Milad Zamani in de ring. Milad is de meest ervarende boksers van de jeugdleden en behoord inmiddels tot de nationale top. Alle drie de boksers van de NABA zijn inmiddels geselecteerd voor de nationale jeugd selectie boksen. Milad bokste tegen de 6 kilo zwaardere Remco Hofstede uit Rotterdam. De zwaardere bokser was natuurlijk groter en sterker dan Milad. Maar Milad beschikt over een geweldig inzicht en een super conditie. Milad wist de grotere tegenstander steeds te verassen met snelle en raken stoten. In de 3e ronde kreeg de Rotterdammer 8 tellen rust na een harde stoot. Daarna ging Milad een tandje hoger boksen en de Rotterdammer kreeg zoveel harde stoten dat de scheidsrechter deze partij stopte. Milad wint in de 3e ronde door RSC. Dit is zijn 3e RSC in zijn laatste 3 partijen!

Deze jongens zouden volgend week in Denemarken boksen, helaas gaat dit niet door, door de bekende problemen met de NBB en de internationale amateur bond. De Nederlandse boksers en coaches mogen immers niet in het buitenland boksen.
.
. Laatst aangepast op dinsdag, 11 maart 2014 19:49

Deel met vrienden