NABA 5 Kampioenen Rijker

NABA 5 Kampioenen Rijker Nieuw (updated): foto's. - Vandaag, zondag 5 juni, waren de finales van het Nederlands kampioenschap boksen voor Scholieren en Junioren in Apeldoorn. De NABA stond vandaag met 6 boksers in de finales. Er waren vandaag in Apeldoorn 15 finale wedstrijden, als eerste Nijmegenaar mocht Martijn Roumans aantreden tegen Jibraeel Mussani uit Arnhem. Martijn is een erg bewegelijke bokser en komt uit in de klasse tot -52 kilo. Martijn won deze finale met veel overtuiging met 18 tegen 8 en is kampioen van Nederland in de klasse scholieren tot 52 kilo.
Na de Pauze was het de beurt aan een van de vele selectie boksers van de NABA. Dion van de Loo stond tegen Stevan Djokic uit Apeldoorn. Deze partij was een “prestatie partij” dat wil zeggen dat beide boksers geen gepaste tegenstander hadden. Beide boksers zijn 57 kilo alleen heeft Stevan 20 partijen gebokst en Dion pas 7. Toch durfde de trainers dit aan. Dion bokste erg goed en kon alle drie de rondes goed mee boksen. Hij verloor deze prestatie partij met 13 tegen 10. Natuurlijk een top prestatie van Dion. Omdat Dion C klasse is en zijn tegenstander A, is Dion wel kampioen geworden in de klasse tot 57 kilo.
Als 3e Nijmegenaar kwam Jelle van Oosterhout in de Ring, hij stond in de finale tegen Emre Sahin uit Den Bosch. Beide boksers gingen tot het gaatje wat betreft inzet. In de 3e ronde zaten beide boksers er compleet doorheen. Jelle beschikte net over wat meer wilskracht en won deze finale met een 21 tegen 14 uitslag. Hij is kampioen van Nederland bij de junioren tot 60 kilo.
De 4e Nijmeegse finale partij was voor Stijn van Oerle, deze “zware” man moest het opnemen tegen Mischa Norkevich uit Klazinaveen. Deze partij ging gelijk op. Maar Stijn pakte in de derde ronde zijn voordeel en won de finale met 3 punten verschil en ook Stijn is kampioen van Nederland bij de junioren en wel in de klasse tot 75 kilo.
De voorlaatste partij voor de NABA was voor Mohammed Cissoko, deze jongen bokst pas 3 maanden en staat nu al de finale van de Nederlandse kampioenschappen voor junioren. Hij kwam uit tegen Abdullah Avdalov uit Assen. Deze Avdalov had stukken meer ervaring dan onze “Mo”. Toch stond Mo zijn mannetje, helaas verloor hij deze finale met 12 tegen 11. Dus nipt en onze “Mike Tyson” komt eraan, hij moet nog wel wat meer ervaring opdoen. Toch 2e van Nederland in de klasse junioren tot 64 kilo.
De hoofdpartij vandaag was ook voor een Nijmeegse bokser. Elaige Camara stond vandaag in de Finale tegen Mehmet Demir uit Arnhem. Demir is een bokser 3 x zoveel partijen als Camara. Toch ging deze partij gelijk op. Helaas voor beide boksers stoten de Arnhemmer te veel met “binnenkanten” en na 2 openbare waarschuwingen van de scheidrechter, werd de Arnhemmer gediskwalificeerd in de 3e ronde. Wel Jammer want Elaige had deze partij liever gewonnen over 3 normale ronden. Elaige Camara kampioen van Nederland in de klasse tot 69 kilo junioren. Dit is in 2011 al zijn vierde titel, zo haalde hij in Denemarken goud op de Viking Cup in Januari, werd hij in januari kampioen van het district Zuid. Werd hij in maart kampioen van het district Oost en nu dan kampioen van Nederland.
Met dank aan Kees Esveld, Orhan Ozturk, Samet Aribas, Milad Zamani en alle aanwezige ouders,

Klik hierop voor de foto's gemaakt door Dirk Alstein. Klik hierop voor de foto's op de NABA Facebook Page.



Laatst aangepast op dinsdag, 11 maart 2014 19:47

Deel met vrienden