Mohamed Cissoko behaald GOUD in Polen

Mohamed Cissoko behaald GOUD in Polen

Hieronder het verslag van de trainers van het Nederlandse Nationale Team:

6e międzynarrodowy Momorial , Leszka Blazynskiego, Bylom Polen

Vrijdag 18 mei // Vertrek om 9 uur ’s ochtends vanaf Papendal // Een reis van 1039 km

Met onze stops onderweg een soepel verlopen reis zonder files.

Onze aankomst in Bytom (uitspreken Buttom) was om 19.00 uur waar we werden opgewacht door een medewerker van het toernooi. Na het inchecken in het hotel konden we wegen in een boksschool even verderop. Daar zag je nog het oude Polen. De boksschool was gehuisvest in een gebouw van voor de oorlog. Ook de weging gebeurde met een weegschaal van ook rond de oorlog. Alle jongens bleken keurig op gewicht te zijn.

Daarna was het tijd voor een lichte training en eten.

19 / 20 mei 2012, door Johann Talens

Coaches:
Goran Djokić
Johann Talens

Scheidsrechter:
Gerard Stuifzand

Boksers:
Wouter Djokić
Stefan Djokić
Kevin Swinkels
Joey Corvers
Mohammed Cissoko

Zaterdag 19 mei:

Opstaan om 6.15 uur en direct naar buiten voor een lichte training om lichaam en geest wakker te maken. Om acht uur waren we welkom in de grote Halana Skarpie sporthal.

Daar werden de boksers gewogen en gekeurd. Ook hier in werd ons team keurig begeleid door de daar voor aangestelde persoon die ook als tolk fungeerde. Het ontbijt stond klaar zodat we na de weging en keuring konden eten. Om 10 uur trainersmeeting waar de loting werd verricht. Na het verkrijgen van de startlijst van die dag konden we het schema gaan opstellen.

Kwart over twaalf was de opening. Alle team werden voorgesteld aan het publiek met de daarbij behorende volksliederen. Johann en Kevin ontbraken bij de opening omdat Kevin de eerste partij had en al aan het opwarmen was.

12.15

Wedstrijden

Kevin Swinkels vs Jerzy Szymczyk (Polen) ½ finale

Coach: Johann Talens


Kevin trof zoals meestal het geval is en langere tegenstander.

Kevin kreeg de opdracht druk te zetten en acties maken

Zoals een beetje in zijn patroon zit wachtte hij te lang en vergat hij ook een tweede aanval in te zetten. De acties die Kevin liet zien zagen er goed uit. Goed vanuit zijn dekking stoten.

Aangeleerde fout was dat Kevin met zijn voorhand tegenstander bij de nek klemde en met de stoothand toesloeg. De winst ging naar Jerzy. Kevin werd niet overklast en met iets meer inzet had hij de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Positief punt is dat Kevin zich goed ontwikkeld. Een hele leerzame wedstrijd voor Kevin.


Joey Corvers vs Daniel Balcerzak (Polen) ½ finale

Coach: Johann Talens

Joey was de langere van de twee. Een mooie wedstrijd. Joey was goed in beweging wat ook een bepaalde dreiging gaf maar de aanvallen lieten te lang op zich wachten. Door zijn afwachtende houding kreeg de Pool de grip op de wedstrijd. Ook de openingstoten van Joey zouden overtuigende moeten. Net als Kevin zou Joey eerder zijn acties moeten maken. Joey verloor op punten en ook hier had meer ingezeten.


Stefan Djokić vs Sebastian Szkatula ( Polen) finale

Coach: Goran Djokić

Directe finale voor Stefan. Jammer want we komen naar polen voor twee wedstrijden per bokser. Ondanks eerdere toezeggingen kon hier niet aan voldaan worden. Stefan heeft zichzelf helemaal gegeven. Ondanks dat hij niet in zijn vertrouwde vorm zat wist hij toch de benodigde punten te maken. Hier en daar onzuiver en te traag maar genoeg om goud te winnen. Met name de laatste ronde zette Stefan flink aan tegen Sebastian Szkatula die ook een goede bokser bleek te zijn. Stefan stapte niet tevreden uit de ring ondanks overwinning. Wist zelf wat er aan schortte. Toch wel complimenten om van Sebastian Szkatula te winnen als je niet helemaal in vorm bent. Hij bewees dat pure wilskracht ook wat waard is.

Wouter Djokić vs Dawid Bialas (Tsjechië) ½ finale

Coach Goran Djokić

Wouter treft het. Dawid Bialas kampioen van Tsjechië en een fysiek erg sterke jongen met veel ervaring. Precies de tegenstander die Wouter nodig heeft om zijn leermomenten te pakken. Opdracht was om lange stoten te plaatsen en geen lijf aan lijf gevechten aan te gaan. Wouter die de week voor dit toernooi niet scherp heeft kunnen trainen omdat hij met school naar Parijs was had geen kracht in de benen om te blijven bewegen en de tegenstander op afstand te houden. Het vele lopen door Parijs had hem geen goed gedaan. Wouter bleef bij zijn tegenstander hangen en ondanks enkele hele goede acties bleek Dawid Bialas de sterkste.

Winst voor de Tsjech. In deze regio, Polen, zijn Dawid Bialas en de Duitser Abass Baranou de boksers die Wouter nodig heeft als tegenstander.

‘s avonds waren we op uitnodiging van de organisatie aanwezig bij een MMA toernooi. Weinig vuurwerk. Met name de grondgevechten waren niet van erg hoog niveau waardoor er weinig gebeurde. Leuk om eens te zien maar qua niveau niet met het boksen te vergelijken.


Zondag 20 mei

Coach: Johann Talens

Een serieuze sparring voor Kevin. Een ervaren tegenstander. 30 wedstrijden 20 winst bleek achteraf. Kevin kreeg de opdracht op zijn eigen lengte te boksen gezien zijn tegenstander kleiner was. Kevin bewoog goed op zijn benen en maakte regelmatig treffers met zijn voorhand. Een leuke sparring waarbij Kevin toch ook wel onnodig treffers moest incasseren.

Kevin liet zijn tegenstander nog iets te vaak bij hem komen wanneer deze de aanval inzette.


Mohammed Cissoko vs Marek Sabl ( Tsjechië)

Coach: Goran Djokić

Een lange tegenstander voor Mohammed. Opdracht, weg afsluiten en invechten. Mohammed deed dit goed. Veel stoten naar het hoofd. Mohammed vergat het lichaam mee te pakken dat door de hoge dekking van Sabl vrij kwam. De dreiging van Mohammed was goed en Sabl ging hier door met zijn rug naar de touwen boksen. Precies wat Mohammed wilde. In de derde ronde pakte Mohammed het lichaam wel mee sloopte zijn tegenstander. Na 8 seconden hersteltijd mocht Sabl verder maar Mohammed had zijn trefplekje gevonden.

Na een harde serie stoten op de milt kreeg Sabl weer 8 seconden. Na het tellen vond de scheidsrechter het genoeg en stopte het gevecht. Goud voor Mohammed die ook dit seizoen vooruitgang boekt.

Scheidsrechter Gerard Schuifzand was met ons team meegereisd en maakte deel uit van de arbitrage op het toernooi. Complimenten namens de Poolse staf. Gerard maakte een goede ervaren indruk. Hij liet de boksers de ruimte om te boksen en greep in wanneer echt noodzakelijk.

Een prettige aanvulling op ons team

Polen is een gebied dat zich qua boksen goed ontwikkeld en goede toernooien organiseert. Daar valt ook voor onze selectie de winst te halen. Ook de evenementen zijn goed georganiseerd en de begeleiding is er voortreffelijk. Ook op deze trip heeft ons team veel geleerd. Ook de onderlinge samenwerking en sfeer was net als altijd erg goed.

 

Deel met vrienden