Milad Zamani wint Interland Nederland-Denemarken

Milad Zamani wint Interland Nederland-Denemarken

Na de nodige voorbereidingen ivm transport en beschikbaarheid van boksers konden we vrijdag 18 november 2011 vertrekken naar het hoge noorden in Denemarken.
 Op invitatie van de Deense Boksbond en bondscoach Gunnar Berg had Hennie van Bemmel een twaalftal internationale partijen gearrangeerd. Helaas door diverse omstandigheden konden er acht doorgang vinden. 
Begeleider van deze boksploeg waren Peter van der Pas, trainer/ coach Ronald Beerlage en als Sr/jury Frans van Hak. Vrijdagavond een ontvangst in een uitstekend hotel waar we konden wegen/keuren. 
Na de weging hebben de boksers zich losgemaakt en licht getraind, waar we nadien uitgenodigd werden voor een diner. Om 22.30 uur programma van zaterdag uitgelegd en gaan slapen.
 Op tijd het ontbijt nadien even gerust, een lichte ochtendtraining, weer even gerust. Om 15.00 uur aanwezig in een prachtige bokshal zodat we de sfeer al konden gaan snuiven. Het programma was bekend, even de indeling maken voor de warming-up en het begeleiden van de boksers. Dankzij Peter Mullenberg en Gokhan Gedik verliep alles soepel in de kleedkamer. Het valt niet mee om met 8 boksers en een trainer en een assistent alles alleen te doen. Thanks team.

Zaterdag 19 november 2011 wedstrijden om 19.00 uur, na de teampresentatie en de volksliederen volgden nog twee voorpartijen. Deze tijd hadden we ook nodig om goed voor te bereiden.

69 kg Jeugd: Milad Zamani ( NABA) vs Mike Adelholm
. De verassing van de avond, Milad bokste drie rondes PERFECT. 
De Deen had meer ervaring en onze Milad onderschat, Milad heeft drie rondes alles laten zien waar het publiek voor komt. Hard, technisch correct en blijven lachen. 
Een ware knalpartij. Wop Milad.

56 kg Elite: Timo van Aken ( Gerard Bok Rotterdam) vs Lyad Snounou.
Timo bokste de eerste twee rondes correct, nam weinig tegentreffers en kon het hoge tempo bijbenen. Scoorde zelf met voorhand/ stoothand combinaties en bleef goed bewegen.
De derde ronde voerde de meer ervaren Deen het tempo nog een standje hoger, dit was iets teveel voor onze Timo. De Deen zette meet accent in zijn stoothand en liep uit met punten. Goed gebokste wedstrijd Timo. Wop Snounou.

64 kg Jeugd: Max van der Pas ( Olympia Den Bosch) vs Mads Dalsgaard.
 Max kreeg wat hij vroeg, de jeugdkampioen U19 Denemarken.
Max zette direct druk en bestookte de Deen met snelle combinaties, de Deen heeft twee rondes achteruit moeten boksen. De derde ronde liet Max de Deen twee keer komen, zodat deze ook twee keer loeihard op de stoothand van Max liep. Een bloedneus die eigenlijk niet te stelpen was, nadien bleek deze gebroken. 
Wop Max

60 kg Elite: Juliano Westhiner ( Golden Gloves) vs Brain Brix.
Jong en oud ( met respect) in de ring. Juliano liet twee rondes flitsend boksen zien, ruim voor op punten. De hoek had vooraf gezegd dat hij zijn verdeling goed moest maken en de eerste ronde niet mocht smijten met zijn kracht. De Deen kende Juliano reputatie en bleef zoveel mogelijk jagen op Juliano de derde ronde, verzuring brak Juliano op waardoor de Deen zijn achterstand netjes wegpoetste. Wop Brix.
Pauze, Nederland vs Denemarken 2-2

64 kg Elite: Yusuf Likoglu ( BC Twente) vs Walid Ali
Yusuf begon goed aan zijn partij, goed wegdraaiend en gemakkelijk scorend met eenvoudige directe. De tweede ronde bokste Yusuf iets minder overtuigend en dat resulteerde in een gelijke stand de derde ronde ingaande. Gelijk begonnen beide boksers wat ongecontroleerd aan hun laatste ronde, Yusuf herstelde zich als eerste, maar kreeg zijn treffers niet. Er moest meer accent gelegd worden op vooral de stoothand. Ook mede door een stukje vermoeidheid verliest Yusuf zijn partij. 
Wop Walid.

75 kg Elite: Ahmed Calik ( ABCC) vs Martin Pedersen.
Ahmed, die na lange afwezigheid weer de ring betrat, kreeg ook gelijk een pittige jongen tegen. Ahmed miste het ritme om het hoge tempo bij te benen de eerste ronde. De tweede ronde nam Ahmed zelf het initiatief en scoorde vooral met voorhand stoothand en hoek wegdraaien. Met nog een puntje achterstand (5 ingelopen) de derde ronde ingaande was het erop of eronder. De Deen had wel een waarschuwing mogen krijgen voor het afklemmen, Ahmed raakte hierop gefrustreerd en vergat zelf door te boksen. Met een minimaal
verschil verliezen is zuur. Zeker als je voor een andere gewichtklasse moet invallen. 
Wop Pedersen.

81 kg Elite: Peter Mullenberg ( ABCC) vs Jesper Christensen.
Twee bekende van elkaar, Peter ging direct met harde combinaties de sympathieke Deen te lijf. De Deen had na 45 seconden al een leverstoot te pakken en kreeg zijn 8 tellen. Na een minuut maakte Peter het karwei af met een harde linkse hoek tegen hoofd van deze onfortuinlijke Deen. Nadien sprak Peter, Veni, Vidi, Vici, de vertaling stuurt hij nog op.
Winst Peter door opgave Christensen.

81+ kg Gokhan Gedik 9 (ABCC) vs Mathias Thomsen
Super gemotiveerd en wetende dat als hij deze partij zou winnen we gelijk stonden betrad Gokhan de ring.
Vooraf hadden we besproken hoe deze Deen te bestrijden, taak van de hoek was Gokhan rustig te houden. Soms zijn vreemde ogen dwingend. De eerste ronde ging perfect, vooral Gokhan zijn stoothand was zuiver en hard. De tweede ronde stond Gokhan al voor met punten en moest gewoon rustig correct uitboksen. Niet reageren op afklemmen, binnenkant handschoen, gewoon doorboksen. De derde ronde ingaande mocht Gokhan even los, mooie stootcombinaties op lichaam en hoofd konden zijn overwinning alleen mooier
maken. Keurig gebokst. 
Wop Gokhan

Einduitslag 4-4

Na de nodige bedankjes aan de perfecte organisatie van de Deense Bond en vervolg afspraken, zijn we na de wedstrijd huiswaarts gekeerd. Trots op jullie dat er goed gebokst is, en er een echt Nederlands team staat, dat elkaar vooruit helpt en respect toont voor ons.

Timo, Max, Milad, Juliano, Yusuf, Ahmed, Peter, Gokan en Hennie bedankt voor de unieke gelegenheid.

Bedankt namens Frans van Hak, Ronald Beerlage en Peter van der Pas.

Bron: NBB www.boksen.nl

Deel met vrienden