Milad Zamani wint Hoofdpartij Enkhuizen

Milad Zamani wint Hoofdpartij Enkhuizen Milad Zamani van de NABA heeft zaterdag avond tijdens een groot profboksgala de hoofdpartij bij de amateurs gewonnen. Nederlands kampioen A-klasse bij de jeugd onder 19 jaar Milad Zamani bokste tegen Thom Verharen van de organiseerde vereniging Vargas. Deze huizenhoge favoriet uit Enhuizen kwam op als overwinnaar, maar verliet de ring als verliezer. Het was niet alleen Milad tegen Verharen, maar het massaal opgekomen plubliek uit Enkhuizen stond als een man achter hun favoriet.

Milad begon met een enorm tempo, wat bijna geen tegenstander kan volhouden ook Verharen had het erg zwaar met dit hoge tempo. Maar deze bokser is een knokker en een man van staal. Eerste ronde duidelijk voor Milad. 2 ronde zelfde hoge tempo en de man van staal gaat een keer neer op harde stoten van Milad. In de 3e ronde was de man van staal gebroken en kon Milad zijn stoten zuiver en hard plaatsten. Na nog 2 x keer 8 tellen rust op 2 twee leverstoten vond de scheidsrechter het genoeg en staakte de partij. Milad wint door RSC in de 3e ronde.

De NABA had nog 3 andere boksers bezet op de geweldig georganiseerde avond.

Daan Hazelaar bokste tegen Jesse Bijpost van The Fight Club uit Den Helder. Dit was de 2e partij voor Daan, maar hij bokste erg goed en won deze partij met een 3 tegen 0 uitslag.

Martijn Roumans, een talentvolle bokser van de Nijmeegse club, had totaal zijn avond niet. Hij bokste tegen de thuisbokser Lennart Kuin uit Enkhuizen. Martijn die erg snel kan stoten en erg snel op zijn benen is, had niet zijn avond en verloor met een 2 tegen 1 uitslag.

Jessey Goossens ook een bokser uit de jeugd van de NABA, bokste tegen de Duitser Sebastiaan Lange van ABC Homberg 23. Deze 15 jarige bokser heeft moeten knokken als een leeuw tegen de fysiek sterke Duitser maar na 3 ronden vechten won Jessey met 3 tegen 0.

W. van Haaren

NABA

Groepsfoto: we missen Milad.

Daan Haazelaar:

Martijn Roumansue:

Jessey Goossens:


Deel met vrienden