Milad Zamani in Dusseldorf

Milad Zamani in Dusseldorf

De NABA heeft 6 oktober gebokst op een groot gala in Dusseldorf. Voor de NABA maar 1 bokser in de A klasse jeugd -69. Milad Zamani bokste tegen Yurik BabaYan. Deze Armeen heeft 37 partijen gebokst waarvan 32 gewonnen. Milad pas 28 waarvan 22 gewonnen.

En in Duitsland boksen is altijd moeilijk om daar van een Duitser te winnen.

Samen met Orhan en Willem afgereisd. Milad was mooi op gewicht net zoals zijn tegenstander.

1e ronde, ging gelijk hard, we wisten dat het een bewegelijke bokser was, dus Milad had de opdracht om fysiek te boksen en de ring zo klein mogelijk te maken. Deze Armeen heeft een erg makkelijke rechtse directe waar Milad te vaak tegen aan liep, maar het ging gelijk op. Je kon zien dat dit pas weer de eerste partij was van Milad na de vakantie, te weinig ritme en scherpte.

2e ronde paste de Armeense Duitser zijn stijl aan en ging ook mee in het korte werk, milad had daar moeite mee en liep vaak tegen een erg harde opstoot aan, maar ook de Duitser kreeg erg harde treffers van Milad een ronde met een erg hoog tempo, beide boksers raakte ook vermoeid.

3 ronde, Milad had de opdracht nu alles te geven om nog te winnen. En Milad gaf alles, de Duitser moest 3 keer op de knieƫn maar de scheidsrechter verdomde het om te tellen. Maar wat een inzet van Milad.

De uitslag was voor ons twijfelachtig, maar zo als vaker in Duitsland ging de overwinning naar Babayan. Wel een super inzet van Milad, maar voor de bokser en trainers is er nog veel werk te verrichten voor het aankomend NK eind november.

Deel met vrienden