Meedoen-regeling Nijmegen

NABA heeft zich aangemeld voor: De Meedoen-regeling minima. Met de Meedoen-regeling kunnen de minima deelnemen aan activiteiten op het gebied van sport, vrije tijd, cultuur en cursussen.

Voor wie is de Meedoen-regeling bedoeld?

Voor mensen met een laag inkomen, tot net boven het sociaal minimum. Dit kunnen mensen zijn die bijvoorbeeld een bijstandsuitkering of WW-uitkering hebben, maar ook mensen die werken maar toch een laag inkomen hebben. Studenten zijn uitgesloten. Voor de eisen en voorwaarden verwijs wij jullie graag naar nijmegen.nl/meedoen.

Mogen jongeren ook meedoen aan de regeling?

Nee. De regeling geldt alleen voor personen vanaf 18 jaar (studenten zijn uitgesloten). Als u aanbod heeft voor de jeugd tot 18 jaar komt dat niet in aanmerking voor deze regeling. Voor jongeren zijn er andere regelingen, zoals bijvoorbeeld via Stichting Leergeld.

Hoe lang is de regeling geldig?

De Meedoen-regeling is vooralsnog een eenmalige regeling die geldt voor de volgende periode: 1 oktober 2016 tot 1 oktober 2017.

Hoe werkt de Meedoen-regeling voor deelnemers?

De eerste groep inwoners die recht heeft op de regeling hebben in de laatste week van september een brief van de gemeente ontvangen. In deze brief staat uitgelegd op welke manier de deelnemers gebruik kunnen maken van de regeling. Tevens is de brief ook het bewijs dat ze recht hebben op deelname aan een activiteit ter waarde van maximaal € 150,-. Deelnemers kunnen deze brief bij één aanbieder inleveren. Deelnemende aanbieders nemen de brief in ontvangst en declareren de daadwerkelijke kosten (tot maximaal €150,- per persoon) bij de gemeente.

De tweede groep deelnemers moet zelf eerst een aanvraag indienen bij de gemeente. Hier wordt gekeken of zij aan de voorwaarden (o.a. inkomen) voldoen . Als zij in aanmerking komen ontvangen ook zij een brief waarmee zij zich kunnen melden bij een aanbieder. De procedure verloopt verder net zoals voor de eerste groep inwoners.

Nieuwe leden, vanuit de meedoen-regeling, hoeven geen inschrijfgeld van €25,- te betalen en krijgen gratis materiaal bij de inschrijving.

Deel met vrienden