Kerstgala Apeldoorn

Kerstgala Apeldoorn Update: Foto's met dank aan Dirk Alstein!

Vandaag zijn onze jongens weer zeer actief geweest in Apeldoorn. Onder leiding van Orhan Ozturk en Kees Esveld hebben onze boksers deelgenomen aan het Kerstboksgala van Boksclub ABCC in Apeldoorn. Hier hebben voor NABA Mohamed Cisokko, Stijn van Oerle en Elaige Camara een wedstrijd gebokst.

Mohamed mocht het spits afbijten tegen Bucal Ozturk (geen familie van) uit het Duitse Hamburg. De Duitser stapte de ring in en zag er fysiek erg sterk uit. Hij was een klein kopje groter dan onze Mohamed. De wedstrijd begon goed voor Mohammed, en hij scoorde regelmatig met een goede treffer. In de eerste ronde bleek al dat de Duitser geen gebruik ging maken van zijn lengte en daar profiteerde Mohammed van. Hij zette de tegenstander met grote regelmaat goed onder druk, en hier wist hij geen raad mee. Steeds na elke aanval ging mohamed weer terug en begon een nieuwe aanval. In de 2e ronde viel de tegenstander in de touwen en Mohamed deed wat hij moest doen. De trainer van de Duitser vond het mooi geweest en gooide de handdoek in de ring. Winst op opgave in ronde 2!

Als 2e was Stijn van Oerle aan de beurt. Stijn maakt een kalme indruk en leek zeker van zijn kunnen al voor de wedstrijd. Zijn tegenstander word getraind door Orhan Delibas, en daarme wisten we zeker dat het een goede bokser zou zijn. Stijn was een kop groter en fysiek veel sterker dan zijn tegenstander. Hij hield het hoofd koel en maakte het goed af. Stijn scoorde vaak met zijn lange directes en ving aanvallen van de tegenstander goed op. Ook zijn harde hoeken troffen een paar keer goed. Uiteindelijk met een 3-0 juryscore in het voordeel van stijn.

Als laatste was Elaige Camara aan de beurt. Elaige bokste tegen de Duitser Hyran Riza uit Bottrop. Er waren deze avond al eerder jongens van deze club actief geweeste en dat waren allemaal zeer goede boksers. De tegenstander van Elaige was daar niet anders in. Hij was erg gedrongen, en Elaige stak er bijna 2 koppen bovenuit. De Duitser viel meteen hard aan toen de gong ging. Elaige moest hier even aan wennen, maar nam het al snel van de Duitser over. Hij trof een paar keer met een snoeiharde rechtse directe tegen het hoofd van de tegenstander. Vanaf dat moment werd de Duitser wat voorzichtiger met aanvallen. Elaige speelde het spelletje prima en liet de Duitser geen ruimte om te counteren. Hij stootte van boven naar beneden en draaide slim weg. Super mooie wedstrijd en een duidelijke overwinning voor Elaige.

Kortom een super goede middag voor onze NABA boksers en een lekkere sfeer. Alle wedstrijdboksende jeugd was aanwezig en we hebben genoten van het NABA team.
Klik hierop voor de Foto's gemaakt door Dirk Alstein (Oom van Elaige).

Groeten Kees.

Deel met vrienden