Kampioenen op Boksgala Zwartewaal

Kampioenen op Boksgala Zwartewaal

Gisteren hebben Gert-Jan Josemanders, Gijs Onstenk, Daan Hazelaar, Jessey Goossens en Milad Zamani gebokst tijdens een Gala in Zwartewaal.

Daan bokste de uitgestelde finale van het NK 2012. Op de pads stond hij heel hard en scherp in te stoten en de trainers hadden er alle vertrouwen in. Daan begon ook goed aan zijn wedstrijd maar na een minuut liet hij zijn tegenstander steeds meer in de wedstrijd komen. Toen kreeg hij ook nog een bloedneus wat het lastig voor hem maakte in de tweede en derde ronde. Hij kon de wedstrijd niet meer omkeren en verloor helaas op punten.

Gijs had vandaag zijn eerste wedstrijd tegen Perci Chedhi. Hij heeft een goede eerste partij laten zien. Hij draaide elke keer goed weg van zijn tegenstander en maakte duidelijke punten. Ook toen de tegenstander druk begon te zetten bleef hij rustig en probeerde hij de aanvallen te counteren. Hij won zijn wedstrijd op punten en de trainers waren zeer onder de indruk van zijn prestatie.

 

Toen was Gert-Jan aan de beurt, hij is een gewichtsklasse omhoog gegaan en hij stond tegen een fysiek sterke en langere tegenstander. Gert-jan heeft de afgelopen weken niet optimaal kunnen trainen en dit zag je terug in de laatste ronde. De eerste twee ronden gingen hem prima af en scoorde hij duidelijke punten met zijn harde directes. In de laatste ronde liet hij teveel liggen. De wedstrijd eindigde in een gelijke stand.

 

Milad Zamani moest direct na Gert-jan aan de bak tegen een sterke en ervaren tegenstander uit Nieuwegein Quincy Huusen. Milad had de avond ervoor al gebokst in Duitsland en dus weinig rust gehad. Daar kwam nog bij dat hij een handblessure had opgelopen en stoten met zijn voorhand was erg pijnlijk. Ondanks deze omstandigheden heeft hij geconcentreerd gebokst en laten zien dat hij mentaal erg sterk is en ook met zijn koppie kan boksen. Een hele goede prestatie en hij heeft deze partij dan ook gewonnen op punten.

Als laatste was Jessey aan de beurt, Jessey hoorde de avond ervoor pas dat hij alsnog kon boksen. Hij bokste tegen een jongen uit Zwartewaal die jongen had het thuispubliek mee. Jessey is de laatste weken sterker geworden en explosiever gaan boksen. Ook tijdens de wedstrijd bewoog hij goed en de acties die hij maakte waren explosief. Hij laat zien dat hij vooruit gaat maar maakt nog te weinig acties en wacht teveel af zodat zijn tegenstander ook zijn punten kan scoren. Over de uitslag waren we het niet helemaal eens, Jessey heeft deze wedstrijd verloren maar hij heeft laten zien dat er vooruitgang in zit.

Het was een erg drukke, lange en leerzame dag voor iedereen.

Ook onze vaste crew Samet en Wim hebben ons weer prima ondersteund. Bedankt.

Namens Kees en Manja

Klik hierop voor het fotoalbum

Deel met vrienden