Jeugd boksers gebokst op de Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen

door Jochen Mack

Gisteren hebben twee van de jeugd boksers gebokst op de OZNK. De open zuid Nederlandse Kampioenschappen is titel waardig dus een hele prestatie om hier te boksen. Mooie ring, mooie zaal ingericht en beveiligd als een kickboksgala, dus op en top spanning voor de boksers.

Als eerste Doeke Tammes.

Hij mocht het op nemen tegen Savon Driessen de zoon van de organisator. Beide bokser waren niet bang het gevecht aan te gaan dus vooraf al een mooie partij. Doeke had wat moeite met de overheersende bokser, en kon zo zijn eigen stijl wat moeilijker tot de praktijk brengen. Mooi liet hij zijn gesloten dekking en zuiver combinatie zien. Doeke staat ook gerant voor een ijzere discipline en bleef goed mee boksen. Zijn Leeuwenhart werd duidelijk zichtbaar maar mocht helaas niet de overwinning mee naar Nijmegen nemen. Ondanks dat een dikke vuist voor de inzet, kracht, en doorzettingsvermogen.

Doeke Tammers

Daan Pesulima had de tweede partij

Na anderhalf jaar hard trainen eindelijk een plaats in de ring. Hij mocht het opnemen tegen Eric Jansen. Deze boksers heeft twee partijen gebokst en is een goede opponent. Daan moest de eerste ronde boksen tegen drie tegenstanders: zenuwen, adrenaline, en de bokser. Gelukkig blijf hij bekeken boksen en wist zo de wedstrijd in het midden te houden. De tweede ronde pakte hij zijn spel en met zijn lange stoten en harde stoothand zat deze in zijn zak. De derde ronde moest Daan in de laatste minuut wat harde treffers incasseren waarop de winst naar de tegenstander ging. Daan kan een stootje hebben en geeft niet op. Zijn kracht conditie en ijzeren kin lieten zien dat hij duidelijk klaar is voor de wedstrijden. Voor jou ook een dikke vuist.

Daan Pasulima

Jammer dat de winst niet mee naar Nijmegen gegaan is. Maar wel een hoop ervaring en leermomenten.

Ik ben trots op jullie.

Supporters bedankt voor de Steun, gezelligheid en vervoer.

Deel met vrienden