HSK Cup Denemarken

HSK Cup Denemarken

VERSLAG DAG 1 & 2

Download HIER het verslag. Klik hierop voor de FOTO's gemaakt door Manja Peters.

VERSLAG DAG 2

Deze dag begon zeer hectisch, omdat ze om 10 uur zouden beginnen. Maar er werd op een onbekende reden besloten dat ze toch maar om 9 uur zouden starten. Dus haasten. Er wordt gebokst in 2 ringen. Omdat de NABA boksers kort achter elkaar moesten boksen, werd het een drukke warming up. Ook als begeleiding was het hard werken, steeds de aandacht verdelen over 2 ringen. Gelukkig waren we een team en iedereen deed zijn ding, zelf de zoon van Jochen werkte hard mee.

Stijn van Oerle stond in de finale tegen David Pederson uit Denemarken. Stijn die in de warming up een erg sterke indruk maakte. Helaas kwam het er in de partij niet helemaal uit. De fysiek sterke Pederson, wist goed met de lengte van Stijn om te gaan. Hij kroop steeds weer kort tegen Stijn aan, waardoor Stijn zijn lange stoten niet kon plaatsen en daardoor enkele harde treffers moest incasseren. Stijn verloor deze partij op punten. Stijn moet gaan leren om beter gebruik te gaan maken van zijn lengte. Maar hij is een komende boksers, dus we hebben nog tijd genoeg om hem klaar te stomen voor het grote werk. Toch een zilveren medaille op zijn eerste internationale toernooi.

Milad Zamani bokste gelijk in de andere ring zijn finale tegen de Deens kampioen Nick Jessing uit Denemarken. Jessing had zijn halve finale gewonnen op ko. De scheidsrechters waren deze finale dag erg partijdig. Bij het instappen van de ring, werd Milad al gewezen op zijn baardje. Nou het was meer gras………maar goed toon was gezet. Milad kreeg al snel een openbare waarschuwing voor het stoten met de binnenkant. Wat zeer dubieus was. Gelukkig hield Milad zijn hoofd erbij en bleef goed boksen, wel was hij erg getergd, wat goed was te zien in zijn stoten. Na een minuut raakt Milad zijn tegen stander vol op de lever en de Deen, kon zich na 8 tellen niet meer herstellen, dus RSC 1e ronde en goud voor Milad.

Elaige Camara bokste zijn finale tegen Mike Steffersen uit Denemarken. Deze Mike was de plaatselijke favoriet en dat zou later blijken in de partij. De Deen was links handig en dat was even wennen voor Elaige, maar na aanwijzigen vanuit de hoek, pakte hij het zeer goed op. Elaige bokste zijn beste partij tot nu toe. Wel schoonheidsfoutjes, maar enorm veel inzet en dat willen de trainers zien. Ze hadden Elaige goed bestudeerd. Ze proberen erg kort te boksen door steeds tegen Elaige aan te kruipen. Maar Elaige loste het goed op. Natuurlijk moet hij slimmer omgaan met zijn lengte, maar hij is op de goede weg. Door het vervelende boksen van zijn tegenstander kreeg Elaige onterecht 2 openbare waarschuwingen. Vlak voor het einde van de partij stond Elaige nog ruimvoor op punten, maar de onsportieve Deense scheidsrechter gaf zonder een vermaning gelijk weer een openbare waarschuwing aan Elaige en dat houd in dat Elaige werd gediskwalificeerd. Een erg bedenkelijke beslissing. Maar goed, we kunnen het niet terug draaien. Maar voor ons was de hij de winnaar. Elaige gaat steeds beter om met zijn lengte en het stoten vanuit het wegdraaien.

Jelle van Oosterhout bokste zijn finale tegen Nader Balga ook uit Denemarken. Ook hier was de scheidsrechter niet helemaal eerlijk. Martijn die in zijn halve finale een schouderblessure opliep, had moeite met de snelheid van zijn tegenstander. Maar het was net als voor de meeste NABA jongens zijn 1e grote toernooi. Ondanks zijn blessure bokste Jelle goed, maar kwam iets te kort tegen de meer ervarenere Deen. Toch mooi zilver. Jelle moet erg werken aan zijn explosiviteit.

Het was een goed georganiseerd toernooi. Wat minpuntjes wat betreft het wegen op de finale dag. Tijdens de 1e meeting hoefde het niet. Zaterdagavond laat werd er besloten toch te laten wegen. Kort daarna werd het weer terug gedraaid. Zondag tijdens de finale dag, werd het programma zomaar een uur vervroegd.
Verder was het goed geregeld, eten was goed en er was van alles voldoende. Kamers waren netjes. Slapen was minder. Je werd verzocht zelf je slaapzak en matje mee te nemen. Gelukkig werkt Orhan voor defensie en konden we gebruik maken van de veldbedjes van defensie. De sfeer is het hele weekend goed geweest, ondanks de lichte stress van de zondag ochtend. Dit soort weekenden zijn zeker voor herhaling vatbaar. Maar is niet mogelijk zonder sponsoring. Misschien moeten we als club bij dit soort weekenden ook een kleine vergoeding aan de boksers vragen.

Verder wil ik graag onze 2 sponsors bedanken voor het beschikbaar stellen voor het vervoer en de brandstofkosten. Dit was de grootste kostenpost.

Jochen Mack (schilder en Stukadoor werken). Henri van Oerle, de vader van Stijn: www.infobel.nl.

Begeleiders en boksers erg bedankt voor jullie inzet en gezelligheid! Cas Mack bedankt voor het filmen!

VERSLAG DAG 1

HSK cup in Hillen/Denemarken

Op de eerste dag is Stijn van Oerle uitgeloot en mag zondag de finale boksen.

Martijn Roumans bokst halve finale tegen Jacob Ponsgaard uit Hillord Denemarken. Martijn moest het spits afbijten en onze benjamin amper 13 jaar stond stijf van spanning tijdens zijn 1e grote toernooi. Door de spanning kon onze Nederlands kampioen niet laten zien wat hij normaal wel kan in de ring, winnen. Hij verloor vandaag op punten maar heeft een leerzame ervaring opgedaan.

Milad Zamani bokste een A- klasse partij tegen de Russische Deen Alexander Zaneski. Milad heeft nu diverse internationale wedstrijden gebokst en groeit enorm in zijn kunnen. Milad was vandaag duidelijk de betere bokser en won overtuigend met 27 tegen 9.

Elaige Camara, het andere Nijmeegse tallent bokste zijn halve finale tegen Culic Hradrian uit Ijsland. Elaige bokste vandaag voor het eerst in de B klasse en is een bokser die erg beweeglijk is. Ook vandaag kon zijn tegenstander hiermee kennis maken, Elaige kreeg van al de 5 jury leden de voorkeur en won met 5 tegen 0.

Mohammed Cissoko bokste ook voor het eerst in het buitenland en hij had last van de spanning. Hij bokste erg gespannen, toch ging het gelijk op. Helaas kreeg Mo in de 3e ronde een openbare waarschuwing waardoor hij nipt op punten verloor. Hij heeft tegen Vitter van Heugen uit Denemarken gebokst.

Jelle van Oosterhout bokste tegen Magnus Skovbo uit Denemarken, Jelle liet weinig heel van zijn tegenstander en won zijn halve finale met 5 tegen 0. Ook voor Jelle was dit zijn 1e internationale toernooi en dan morgen al in de finale!

Morgen staan er 4 Nijmeegse Boksers in de finale en dit op een toernooi met 315 deelnemers.

Uitslagen worden morgen als eerst bekend gemaakt op de NABA Facebook Page.


Laatst aangepast op dinsdag, 11 maart 2014 19:44

Deel met vrienden