Gratis bokscursus voor jongeren bij boksvereniging NABA

Gratis bokscursus voor jongeren bij boksvereniging NABA

“Dit is echt een mooie kans voor jongeren om eens vrijblijvend kennis te maken met boksen!” vertelt Pieter Hermans. Hermans is Combinatie Functionaris bij boksvereniging NABA en probeert daar jeugd en jongeren enthousiast te maken om te gaan boksen. Zaterdag 2 mei start er een beginnerscursus boksen voor jongeren van 15 t/m 21 jaar. De cursus duurt 6 lessen en jongeren kunnen daar kosteloos aan deelnemen. “Doordat NABA een subsidie heeft ontvangen, een zogenaamde ‘SportImpuls’ is deelname gratis. Na afloop van de cursus wordt in overleg met de deelnemers gekeken op welke manier ze verder zouden willen trainen”, legt Hermans uit. “het zou mooi zijn als we een aantal deelnemers zo enthousiast krijgen zodat ze blijven sporten. Dat is niet alleen goed voor hun conditie, gezondheid of zelfbeeld maar ze ontmoeten ook andere sporters en bouwen daarmee aan hun sociaal netwerk.” Hoewel de cursus in eerste instantie is bedoeld voor jongeren in het Willemskwartier kunnen ook jongeren uit andere delen van de stad zich aanmelden. Wanneer het maximum aantal inschrijvingen wordt overschreden krijgen de jongeren uit de wijk voorrang. “Maar laat dat vooral geen reden zijn om je niet aan te melden,” vult Hermans direct aan, “bij een grote hoeveelheid aanmeldingen gaan we kijken of we toch iedereen kunnen laten deelnemen.”

De cursus start op zaterdag 2 mei en de les is van 11:00 tot 12:00. De lessen worden gegeven in de grote sportzaal van voorzieningencentrum ’t Hert in het Willemskwartier. (Thijmstraat 40)NABA zorgt ervoor dat er bokshandschoenen klaarliggen die je gedurende de cursus mag gebruiken.

Wil je jezelf aanmelden voor de bokscursus of meer informatie? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en je ontvangt dan verdere informatie en een inschrijfformulier voor de definitieve inschrijving voor de cursus.

Deel met vrienden