Goud voor Elaige Camara in Tsjechië!

Goud voor Elaige Camara in Tsjechië!

Wedstrijden NABA 22, 23 en 29 September

Gelukkig zijn vorige week de wedstrijden voor de NABA begonnen. Wel met wisselend succes.

In het weekend van 22 en 23 september bokste Elaige Camara voor de nationale selectie in Tsjechië, zie verslag van de nationale jeugdcoach:

Elaige Camara vs J Pavelka (vice Tsjechisch kampioen 2012)

De lange sympathieke Nijmegenaar wist in de partij te groeien en met steeds duidelijkere stoten de wedstrijd te beheersen. Nadat hij in de derde ronde beter gaat verplaatsen en meer dynamiek legt in het zoeken naar de openingen vanaf de zijkant loopt de puntenvoorsprong verder uit. De uitslag eindigt in een 14:7 overwinning. Elaige is een stuk vooruit gegaan en bokst zonder onnodig klemmen en met gevarieerde acties. Goed gedaan.

Elaige Camara vs B Schollhammer

Scholhammer werd teruggetrokken omdat hij niet fit zou zijn. Jammer voor de ervaringsopbouw van Elaige. Goud voor Elaige Camara!

Op 22 september bokste de NABA ook in Alphen aan de Rijn, daar stonden opgesteld Milad, Samet, Jessey en Iman.

Als 1e moest Jessey boksen tegen Misja Tamliani uit Doetinchem. Jessey bokste goed, wat wil zeggen hij is wat voeten werk betreft erg vooruit gegaan, helaas vergat hij in de wedstrijd zuiver treffers te plaatsen. Jessey verloor deze wedstrijd met 2 punten verschil.

Samet moest boksen maar kreeg helaas na een erg lange periode van geen aanvallen een aanval van epilepsie. Dat was schrikken voor iedereen. Samet knapte gelukkig snel op, maar het hele vooral drukte wel een stempel op onze volgende partijen.

Milad Zamani bokste tegen Max van der Pas. Max is een elite bokser met veel meer partijen als Milad en Milad is nog een jeugdbokser, toch durfde wij het aan. Max was (nog) een maatje te groot voor Milad, maar een erg leerzame harde sparring tegen een linkshandige bokser.

Als laatste stond Iman Zaman in de ring. Iman is de laatste weken erg vooruit gegaan. Helaas kwam het er niet uit in zijn 1e partij. Hij stond letterlijk en figuurlijk stijf van de zenuwen. Verliest met 2 punten verschil, door zenuwen.

Met een rot gevoel naar huis. Bijna NABA onwaardig zonder winst naar huis te moeten.

Vanavond gebokst in Breda. Daar stonden opgesteld Iman Zaman, Alexander van Daele en Daan Hazelaar.

De tegenstander van Daan heeft zich gisterenavond zonder reden afgemeld. Toen we in Breda waren en Alexander al bij de dokter was voor de keuring, bleek de golden gloves uit Eindhoven ook de tegenstander van Alexander niet bij zich te hebben en ook met onduidelijke reden. Erg spijtig voor onze boksers. Gelukkig kon Iman wel boksen hij stond tegen D. Colberts uit Maastricht. Iman was iets minder gespannen, maar ook vandaag bokste Iman ver onder zijn niveau, omdat de spanning hem te veel wordt, verliest hier ook zijn 2e partij.

Deel met vrienden