Elaige en Gijs boksen internationale wedstrijd

Elaige en Gijs boksen internationale wedstrijd

Afgelopen hebben Elaige Camara en Gijs Onstenk een internationale wedstrijd gebokst in Apeldoorn tegen een Duits team uit Hilden.

Gijs bokste zijn 2e wedstrijd nadat hij de 1e had gewonnen. Hij stond zaterdag tegen de zwaardere Florian Kluge uit Hilden. Gijs bokst normaal in -75 en deze tegenstander was 81 kilo. Bij de voorstelling was het even schrikken deze Duitser was iets breder en groter dan Gijs.
Maar Gijs heeft 3 ronden super goed gebokst. Hij had wat last van wedstrijdspanning maar dit is normaal in het begin van een bokscarrière. Gijs was voor iedereen de winnaar maar toch gaf de jury een onbeslist, voor Gijs een tegenvaller, wat hem siert, hij baalde enorm dat hij niet gewonnen had.

Elaige Camara bokste tegen Arthur Gerzen ook een bokser uit Hilden, dit is wel de kampioen van Duitsland bij de jeugd. Maar dat is Elaige van Nederland. Na zijn partij in Maastricht 2 weken geleden, hebben de trainers veel aandacht gegeven aan het boksen op afstand. Elaige is een lange bokser en gebruikt nog te weinig in de wedstrijden. In de training en de warming up kwam dit er goed uit. Maar Helaas in de wedstrijd viel Elaige weer in zijn oude patroon. Na elke aanval stond hij veel te dicht op de tegenstander. Het was zeker niet zijn beste partij. Moet wel zeggen Elaige heeft de woensdag ervoor zijn opa begraven, misschien speelde dat onbewust mee.
Hij gaat woensdag naar Mostar in Bosnië voor zijn 1e grote a toernooi, hier zal hij wereld toppers tegen komen.

Klik hierop voor de foto's

 

 

Deel met vrienden