Elaige Camara verslaat de Duitse kampioen!

Elaige Camara verslaat de Duitse kampioen!

Dion van de Loo en Elaige Camara hebben dit weekend met de Nederlandse Nationale selectie in Duitsland gebokst tijdens de zeer sterk bezette toernooi, de Wetzlarer Cup.

Elaige had zaterdag al moeten boksen maar vlak voor de wedstrijd melde zijn tegenstander zich geblesseerd af.
Vandaag zondag 19 juni stonden beide NABA boksers namens de selectie in de ring en hebben hun Nijmeegs visitekaartje weer afgegeven.

Als eerst stond vandaag Dion van de Loo in de ring. De 13 jarige talent van de NABA had geen gepaste tegenstander. Dus stond hij vanmiddag tegen Sergoih uit Duitsland. Deze Duitser was maar liefst 3 jaar ouder dan Dion. Maar de bondscoach durfde het aan. In Nederland bokst Dion 3 x 1,5 minuut, vandaag moest hij 3 rondes boksen van 2 minuten. De NABA boksers hebben een goede conditie dus was dit geen probleem. Dion bokste volgens velen zijn beste partij, plubliek stond op de banken, dat zo'n "kereltje" deze sterke Duitser boksles gaf. Helaas is het officieel niet toegestaan om te boksen met een te groot leeftijdsverschil en wordt het daarom een demonstratie partij, waardoor de uitslag altijd onbeslist wordt. Dion heeft super gebokst en erg veel geleerd.

Na Dion was het de beurt aan Elaige Camara, ook een talent uit de Nijmeegse boksschool. Elaige stond vanmiddag tegen de Duitse kampioen van 2010 en 2011, Valmir Xherra. Deze thuis boksende tegenstander begon erg wild en kreeg in de 1e ronde al 2 openbare waarschuwingen voor het stoten met de binnenkant van zijn handschoen. Elaige kreeg de opdracht om in de 2e ronde nog agressiever te boksen en met resultaat. De Duitser kreeg al snel 8 tellen rust en daarna kon Elaige zijn partij mooi uitboksen. In de 3e ronde liep Elaige nog verder uit op zijn tegenstander en won zeer verdiend de gouden plak! Net als clubgenoot Dion , ook een plek in de nationale selectie voor 2011-2012!

De NABA jeugd boksers boksen zaterdag 25 juni weer een wedstrijd in Nieuw Dordrecht.Deel met vrienden