District Oost Bokskampioenschappen 2011

District Oost Bokskampioenschappen 2011

De NABA heeft vandaag weer succesvol gebokst in Nieuwegein, waar de kampioensschappen voor het District Oost werden gebokst.

Elaige Camara stond in de Finale tegen Achmet Bagci uit Almere. Beide bokser waren goed aan elkaar gewaagd. Elaige die iets langer was dan zijn tegenstander, benutte zijn lengte goed en liep in de 3e ronde vier punten uit, nadat hij steeds een punt achterstond in de eerste twee ronden. Elaige won deze finale met een 10 tegen 6 uitslag.

Milad Zamani stond in de Finale tegen Remco Hofstede uit Rotterdam. Remco is een fysiek erg sterke tegenstander. Waar ons nationale talent zijn handen aan vol had. De 1e twee ronden kon Milad hem goed onder druk zetten en liep gemiddeld 5 punten uit, alleen in de 3e ronde kreeg milad het een stuk moeilijker, ook omdat hij bij een stond de elleboog van zijn tegenstander in zijn biceps kreeg en Milad had daar zichtbaar last van. Ook kreeg hij last van een bloedneus. Maar hij won de finale toch met een 10 tegen 8 uitslag en ook Milad is kampioen van het District Oost.


Als 3e NABA bokser stond Floriaan Schmidt in de halve finale tegen Halil Kahn uit Amersfoort. Floriaan die vorige week de kwart finale ruim wist te winnen, had het vandaag een stuk zwaarder. Beide boksers zijn linkshandig, wat voor beide duidelijk even wennen was. De bokser uit Amersfoort had een zware bloeding aan zijn neus en moest daar diverse keren aan behandeld worden. Aan het eind van de 3e ronden was de einduitslag 12 tegen 12. Helaas vond de jury dat Kahn, meer treffers gescoord had dan Floriaan en hij won deze halve finale. Maar toch brons voor Floriaan.

Conclusie 2 x goud 1 x brons voor de Nijmegenaren.


 

Deel met vrienden