Dion Nederlands kampioen!

Dion Nederlands kampioen!

Vandaag heeft de NABA er weer een kampioen bij. Tijdens de finales van het NK scholieren en junioren boksen in Enkhuizen is Dion van de Loo Nederlands kampioen bij de scholieren geworden.

 

De 11 jarige Dion bokste vandaag de finale tegen Sammy Wagensveld uit Nieuwegein. Sammy is lid van de nationale selectie en had al 5 partijen gebokst. Voor Dion was dit zijn 2e partij boksen. Vorige week tijdens de halve finale won Dion door opgave in de 2e ronde en dan nu kampioen op punten.

Ook Milad Zamani heeft vandaag gebokst, hij moest een halve finale boksen tegen Attilla Bayambas uit Delfzijl, Milad had vorige week de kwart finale ruim op punten gewonnen. De bokser uit Delfzijl was er een van het type "knokker" terwijl Milad een technische bokser is, maar na aanwijzingen van zijn coach pakte Milad in de derde ronde genoeg punten voor de overwinning. Als alles goed is bokst MIlad de finale in Nijmegen op de finale dag van het Nederlands kampioenschap boksen voor studenten, die de NABA in samenwerking met studenten sport Nederland gaat organiseren. Hij komt dan uit tegen Jordy Stolk uit Rotterdam. De NABA is nu een vol jaar bezig met het opleidgen van jeugdboksers en de resultaten zijn er al, complimenten voor onze jeugdtrainers en het KNKF die ons de financiële middelen geeft om de jeugd te laten boksen.

Deze twee zaterdagen zijn door de NABA ook gebruikt om de andere jeugdleden te laten zien wat boksen inhoud en we zijn ook met veel jeugdleden aanwezig geweest.

 

Deel met vrienden