Dion in Duitsland

Dion in Duitsland

Onze jeugdige topper Dion van de Loo heeft afgelopen weekend met de Nederlandse Nationale Selectie Boksen in Duitsland gebokst. De Ostsee Pokal is een toernooi dat alleen wordt gehouden met de scholieren klasse met in dit geval geboortejaren 1999,-98 en -97. Op het toernooi werd door 148 boksers deelgenomen. Het was de 41e keer dat het werd georganiseerd in het prachtige Stralsund in het noorden van Duitsland. Het toernooi wordt bezocht door de betere jongeren vanuit geheel Duitsland waarbij ze hun eigen district vertegenwoordigen. Ook Denemarken en Zweden waren aanwezig met boksers.

Vier leden van de Nederlandse Selectie -15 werden uitgezonden naar dit toernooi. Het doel van de deelname was om na een langere periode van trainen en clubwedstrijden deze jonge boksers te laten meten met sterke tegenstanders.

Aan de wedstrijden deden mee: Hendrik van de Vaart - BVAZ, Brandon Mullenberg - ABCC, Stevan Djokic - ABCC & Dion van de Loo - NABA.

Dion van de Loo – 24/01/1998 – NABA – 6-5-1-0 vs.
Nick Getz – 23/09/1998 – BSV Garrel – 14-8-5-1

Dion begint te voorzichtig en komt hierdoor op een kleine achterstand. Het advies om na elke actie van de goed bewegende Getz direct een actie te plaatsen volgt Dion goed op en lijkt goed te werken. Aan het einde van de derde ronde staat het 6-6 maar dat is in Duitsland niet genoeg. Voordeel gaat dan ook naar de thuisspeler.

Dion van de Loo – 24/01/1998 – NABA – 6-5-1-0
vs
Mohammed Kochi 17-06-1997 -BK Rapid-SWE-85-45-40-0

==Sparring == Dion bokst drie prima ronden in de sparring tegen de Zweed. Kochi wisselt veel van lichaam naar hoofd met hoeken en directe stoten maar komt slechts een enkele keer door de dekking van Dion. In de eerste pauze krijgt Dion ook nu de opdracht om na elke actie van de Zweed met ee snelle stootserie over te nemen. Hierdoor creëert van de Loo voor zichzelf kansen en bokst goed mee. Een prima technische sparring zonder een moment in de moeilijkheden te zijn geweest tegen een tegenstander met 85 wedstrijden. Prima gedaan.

Bron: www.boksen.nl

Op de onderstaande foto zien we Dion van de Loo met zijn vader Frank.


Deel met vrienden