Come Back Elaige Camara & Chemnitz voor Milad Zamani

Come Back Elaige Camara & Chemnitz voor Milad Zamani

Boks Gala Gronau (Duitsland)

Boksers: Mohamed Cissoko en Elaige Camara.

Mo stond tegen de zwaardere en veel langere bokser Theo Dimitriewskij uit Vreden. We hadden eigenlijk een gelijkwaardige tegenstander, maar deze kwam helaas niet opdraven. De Duitser is een A-klasser met veel meer partijen in zijn boekje. Hij had ook wat recht te zetten wat vorig jaar had Elaige hem nog dik verslagen. Maar Mo kon niet in zijn ritme komen tegen de erg lange en super snel counterende bokser. Mo verloor deze partij verdiend op punten.

 

Elaige Camara stond tegen Givara Mestov ook uit Vreden. Elaige heeft een tijdje geen wedstrijden gebokst en niet voluit kunnen trainen door een handbreuk. De 1e ronde moest Elaige op gang komen maar raakte de Duitser erg hard met zijn bekende rechtse directe. Gevolg de Duister had een zwaar bloedende neus, waardoor de scheidsrechter de partij een paar keer moest onderbreken voor behandeling. De 2 ronde was dik voor Elaige. In de 3e ronde begon zijn vermoeidheid op te spelen en liet het een beetje liggen en ook nog een openbare waarschuwing voor klemmen. Maar deze partij is dik verdiend gewonnen door Elaige, zelf van het Duitse plubliek kreeg hij nog een applaus.

 

Milad Zamani stond dit weekend in Chemnitz. Dit is een erg zwaar toernooi, waar alle toplanden aanwezig zijn. Milad had vrijdag een Bye. Zaterdag stond hij tegen de Oostenrijker Lieshai. Milad is deze hele wedstrijd niet in gevaar geweest en won de halve finale met een 25 tegen 7 uitslag.

Vandaag stond hij in de finale tegen de thuisbokser Magomedov uit Duitsland. Milad heeft deze finale verloren op punten. Verdere informatie volgt later van de Nederlandse Boksbond. Wel zilver op een top toernooi dus een topprestatie.

 

 

Deel met vrienden