Buitengewoon boksgala bij NABA BOXING NIJMEGEN

De Nijmeegse boksclub NABA BOXING NIJMEGEN maakt de bokssport voor het derde jaar op rij voor iedereen toegankelijk met het 024-BOXING EVENT PART III. In wijkcentrum ’t Hert, middenin de wijk het Willemskwartier, Thijmstraat 40 in Nijmegen, vindt op zondag 15 april een bijzonder goed bezet boksgala plaats. Met ruim twintig officiële, door De Nederlandse Boksbond goedgekeurde bokspartijen. Junioren-, senioren-, en dames boksers van zestien boksclubs uit heel Nederland trekken in Nijmegen de bokshandschoenen aan. De bokspartijen beginnen om 14.00 uur en duren tot 19.00 uur. Om zoveel mogelijk boksliefhebbers en mannen, vrouwen en kinderen die verantwoord kennis willen maken met de bokssport naar de boksring in de sportzaal aan de Thijmstraat te trekken, hebben de 170 leden van NABA BOXING NIJMEGEN de handen ineen geslagen en is de toegang is geheel gratis.

TEKST & FOTO’S: MAARTEN OMVLEE

NABA BOXING NIJMEGEN is een amateurboksvereniging die veel aandacht besteedt aan voorlichting en begeleiding om het imago van de bokssport te verbeteren. NABA BOXING NIJMEGEN heeft daarom vanaf 2011 het ‘Fight Right Keurmerk’ gekregen van Het Nederlands Instituut voor Vechtsport. Daardoor leren zowel recreatieve- als prestatieve boksers, jeugd en senioren, onder deskundige begeleiding op hun eigen niveau te genieten van het ontwikkelen van mentale- en fysieke fitheid. De gediplomeerde trainers Manja Peters, Kees Esveld en Orhan Ozturk, de dertienvoudig Nederlands kampioen in het licht- en vedergewicht, staan vanwege pedagogische kwaliteiten garant voor sportiviteit en een veilig bokssportklimaat. Zij zullen ook tijdens het boksgala hun NABA-pupillen met raad en daad bijstaan. Bij NABA BOXING NIJMEGEN zullen boksers nooit geconfronteerd worden met sparringpartners of tegenstanders die geen partij voor hen zijn. Respect is de rode draad die NABA BOXING NIJMEGEN vanaf de oprichting in 1947 tot nu tot een vaste waarde binnen de Nederlandse bokswereld heeft gemaakt.

Op zondag 15 april 2018 komen er negen NABA-boksers in actie tijdens het 024-BOXING EVENT PART III. Door de verschillende leeftijden (junioren tot 18 jaar, senioren vanaf 18 jaar), de verschillende gewichtsklassen en de aanwezigheid van mannelijke- en vrouwelijke boksers is er voor jeudige- en volwassen geïnteresseerden en dus ook gezinnen een keur aan kijkgenot in de sportzaal van wijkcentrum ’t Hert in het Nijmeegse Willemskwartier komende zondag.

Doeke Tammers bokst als dertienjarige vlieggewicht kadet in de startersklasse tegen Luca Capone van boksschool Teus de Kruyf uit Alphen aan den Rijn.
Enes Ozcan debuteert in het van de startersklasse. De zestienjarige, Turkse bantam bokser neemt het op tegen Mick Dohmen van boksschool Parkland.
Omar Bouharou stapt als vijftienjarige, Marokkaanse lichtgewicht bokser in de scholierenklasse voor het eerst de ring in. Zijn opponent is Daniël Cordenonils van Vereniging Boksteam ABC uit Amsterdam.
Tijn Winters bokst zijn eerst officiële partij in het middengewicht. Het zestienjarige talent ontmoet in de scholierenklasse Sam Geurst van Boksteam Assen.
Emir Diesfeldt bokst bij de senioren zijn zevende partij tegen Boyd Machelsen van sportschool Muscle Fit uit Eindhoven. De eenentwintigjarige weltergewicht bokser heeft de helft van zijn eerste zes wedstrijden gewonnen.
Mamadou Djoulde uit Guinea, West-Afrika, heeft ook drie van zijn zes wedstrijden gewonnen. De tweeëntwintigjarige senior bokser in het weltergewicht stuit op Bart van Koppen van boksvereniging Haagse Directe.
Patrick Janssen is met eenendertig jaar de oudste NABA-bokser die uitkomt op het boksgala. De Hollandse halfzwaargewicht gaat in zijn zesde duel tegen Mohamed El Thouari van Boxing Academy Eemland uit Amersfoort voor z’n vierde overwinning.
Moises Rojas stuit als senior in de Elite B-Klasse op de geroutineerde Reinout Frenken van boksschool Teus de Kruyf. De drieëntwintigjarige Rojas bokst zijn negende wedstrijd in het middengewicht. Tegenstander Frenken begint zondag 15 april aan zijn eenendertigste duel.
Maud van der Vegt bokst na een sabbatical jaar haar zevende partij tegen Suzanne Gorissen van de Goudse boksvereniging uit Gouda. Met haar negentien lentes komt ze als enige NABA-dame bij de senioren uit in het weltergewicht. Ze is erop gebrand om haar vierde overwinning binnen te halen.

Deel met vrienden