Boksgala Nootdorp 9 maart

Boksgala Nootdorp 9 maart Verslag van de trainer over het boksgala van afgelopen weekend.

Zondag 9 maart met Milad, Sergio, Wim, Elaige en kees naar Nootdorp geweest. Sergio bokste daar zijn eerste partij en tegen een jongen van de organiserende vereniging De Haagse directe.
Dat is altijd moeilijk om tegen een jongen en eigen publiek te boksen. Het voordeel is dat je vrij uit kan boksen want het publiek gaat er toch al vanuit dat je verliest. Gelukkig voor Sergio pakte dat even anders uit. Sergio begon erg zenuwachtig tegen de kleinere bokser uit Den Haag, maar ving het steeds op met lange directes. De eerste ronde was licht in het voordeel van de Hagenaar, maar de 2e ronde kwam al naar Sergio toe.
De eerste spanningen begonnen eraf te gaan en Sergio kon wat geconcentreerder aan zijn ronde beginnen. Met lange treffers stopte hij de aanvallen van zijn tegenstander en met duidelijk beter voetenwerk en draaiwerk zorgde hij ervoor dat hij steeds op zijn eigen lengte bleef boksen. Ook de 3e ronde bleef voor Sergio en hij won uiteindelijk dik verdient met 2-1.

Milad mocht als laatste van de avond tegen de Hagenees .......
Het was de hoofdpartij en de enige die in de A-klasse werd beslecht. Het publiek was natuurlijk helemaal voor de Hagenaar en dat maakte Milad nog gedrevener om te winnen. Bij aankomst bij de ring bleek dit al, aangezien de Hagenaar even op zich liet wachten. Eenmaal begonnen moest Milad erg wennen aan de stijl van de Hagenaar, en liep tegen een harde rechtse directe aan waardoor Milad zijn gebitsbeschermer verloor. Het publiek werd uitzinnig, en ook de tegenstander voelde zich beter. Heel rustig vervolgde Milad de wedstrijd en bleef met zijn hersens boksen.
Na de eerste ronde een nieuwe tactiek met Milad besproken en de afstand korten te maken dan de eerste ronde met tempo wisselingen. Hier had de Hagenaar duidelijk veel minder tegenin te brengen en had moeite met de korte afstand en snelle counters van Milad. De 3e ronde begon zoals de 2e eindigde en Milad begon als vanouds weer het tempo op te schroeven.
De Hagenaar had hier steeds meer moeite mee, en liep nog een keer tegen 8 tellen op. Vervolgens bleef Milad steeds de aanvallen van de Hagenaar overnemen en op de counter boksen.
Einduitslag 3-0 voor Milad.

De sfeer was echt supergoed, het was een ouderwets gezellig boksgala in Haagse sferen. Volle bak met publiek en zeer fanatieke maar sportieve supporters.

Natuurlijk is het altijd goed voor de sfeer om met 100% winst thuis te komen.

Namens de trainers, supporters en de boksers;

Kees Esveld.


Deel met vrienden