Boksgala Klazienaveen

Boksgala Klazienaveen

Onze “jongens” hebben gisteren weer super gepresteerd op het boksgala in Zwartemeer.

Voor de NABA zouden Elaige, Milad, Stijn, Martijn, Dion en Mohammed boksen. Helaas viel de organisatie erg tegen, waar de organisator erg weinig aan kon doen waren de vele afzeggingen van boksers. Ook voor de NABA had dit gevolgen. Als onze trainers Orhan en Willy niet hadden geassisteerd bij het samenstellen van de partijen, zouden er maar 2 boksers van de NABA kunnen boksen. Gelukkig stonden er nu vier op het programma, helaas onze 2 “kannonen” Milad en Elaige niet. Beide tegenstanders waren niet komen opdagen, erg jammer. Toen was er nog een probleem geen jury en scheidsrechters aanwezig. Foutje bij de bond na veel gebel, was er maar een scheidsrechter, maar we konden boksen. Wel twee en half uur later. En Orhan als tijdwaarnemer.

Dion van Loo mocht als eerste NABA bokser aan de bak tegen Sava Weiss uit Duitsland. Dion begon de eerste ronde erg rustig, te rustig en het ging gelijk op. Na een donder speech in de pauze tussen ronde 1 en 2 van zijn trainers, stond er opeens een andere Dion. Super scherp hard en zuiver stotend, de Duitser had hier geen antwoord op en na enkele harde combinaties gaf de Duitser op. Dus winst Dion door RSC 2e ronde.

2e NABA bokser was Mohammed Cisokko. Hij kwam uit tegen Jilles Bijlstra uit Waldhoek. Mo die de finale van het NK nipt verloor op punten, heeft de afgelopen 2 weken erg aan zijn conditie en techniek gewerkt en dat was te zien in dit gevecht. Mo bleef rustig en maakte harde en zuivere treffers. Zijn conditie is nog niet 100% maar hij werkt er hard voor en het gaat steeds beter. Mo won deze partij op punten.

3e NABA boksers Stijn van Oerle, Stijn bokste tegen Jacob Wijngardt uit Duitsland. Deze partij ging gelijk op, maar na de 2e ronde had Stijn een bloedneus. Ik heb alles geprobeerd in de rust om, dit te stoppen, maar bloed bleef stromen. Na een controle van de ring arts werd deze partij gestopt. Helaas voor Stijn, maar dit was gewoon pech hebben. Hij verloor deze partij door medisch ingrijpen.

4e en laatste NABA bokser, Martij Roumans, Martijn staat bekend om zijn erg snelle combinaties. Daar kwam ook zijn tegenstander Bart Engels uit klazinaveen achter. Martijn begon erg sterk en snel. Al na 20 seconden vond het scheidsrechter het genoeg. Hij stopte deze partij om de bokser uit Klazinaveen te beschermen. Een goed besluit, omdat dit nog jongen boksers zijn.
Zoals jullie hebben gelezen, weer een top prestatie van onze boksers en trainers.

Verder wil ik Samet, Wim, Caner, ouders van Dion, vader van Stijn en Milad bedanken voor het steunen en supporteren van onze boksers.


Deel met vrienden