Boksers NABA pakken twee titels op Nederlands kampioenschap

Boksers NABA pakken twee titels op Nederlands kampioenschap NABA Boxing Nijmegen heeft op zondag 29 november 2015, tijdens het Nederlands Kampioenschap in het Topsportcentrum van Rotterdam, twee keer succesvol toegeslagen. In de Elite B klasse tot 91 kg heeft Thomas Leppink de titel gepakt. In de Elite A-klasse tot 56 kg is de Limburger Yoan Sánchez uit Tegelen, die in wedstrijden uitkomt voor het Nijmeegse NABA, kampioen van Nederland geworden. Limburger Leppink, de politie sportman van 2014, komt net als Sánchez uit voor NABA. Beiden boksers trainen zowel in het Nijmeegse Willemskwartier bij NABA als in Venlo bij Fit Focus. In Nijmegen zijn Kees Esveld en Orhan Ozturk hun trainers. In Limburg worden zij begeleid door Frans de Brouwer. De finale van Gijs Onstenk is op allerlaatste moment uitgesteld. Het 21-jarige NABA-talent gaat op 13 december aanstaande in Eindhoven proberen om de derde titel binnen te halen voor zijn Nijmeegse boksvereniging. Na de drie titels van Arshin Shokrnia, Gijs Onstenk en Yoan Sánchez, tijdens het Noord Nederlandse Kampioenschap op 18 oktober 2015, kan NABA ook op het Nederlands kampioenschap nog steeds met drie kampioenen een bokshattrick scoren.
Het kostte Thomas Leppink in het zwaargewicht veel moeite om ten koste van Aron Tseggai kampioen van Nederland te worden. Het talent van het Amsterdamse Boksteam ABC, dat straatjeugd door het boksen normen en waarden wil leren, was een tegenstander van formaat. Met geplaatste stoten vanuit een solide dekking wist Leppink zijn felbegeerde titel te pakken.

Yoan Sánchez stapte vol zelfvertrouwen de ring in. Hij bokste in het vedergewicht tegen een oude bekende. Faris El Abbassi kende Yoan goed van het Noord Nederlandse Kampioenschap. Sánchez had op 18 oktober jongstleden in het hol van de leeuw, in het Nieuwegeinse Sportcentrum De Voltreffer, de hal van de club van El Abbassi, met 3-0 de finalepartij van het Noord Nederlands Kampioenschap van Faris gewonnen. Het kostte 29 november aan het Zuid-Rotterdamse Van Zandvlietplein beduidend meer moeite om de bokser van De Voltreffer op de knieën te krijgen. Tijdens de eerste ronde van de finale raakte Sánchez ongelukkig het hoofd van El Abbassi. Daardoor liep Yoan een snee in zijn gezicht op. Gelukkig was die wond niet zo ernstig dat hij de wedstrijd moest staken. Tijdens ronde twee kreeg de NABA-bokser last van zijn stoothand. Door rechts voor te gaan boksen, omzeilde Sánchez geroutineerd het ongemak, met na drie spannende rondes van drie minuten, de titel als beloning.
Gijs Onstenk hoefde in de schaduw van De Rotterdamse Kuip niet in actie te komen. Zijn tegenstander Darryl Passial liep zaterdag 28 november, in de halve finale van het NK, tegen Robin Scholtens uit Assen, een zware oogblessure op. Daardoor kreeg de Apeldoornse opponent van Onstenk, ze kennen elkaar door en door van gezamenlijke talententrainingen, van de medische staf van het NK een boksverbod. Op 13 december wordt de finale tussen Onstenk en Passial ingehaald tijdens het boksgala van Eindhoven.

 

 

Deel met vrienden