4 x winst in Landsmeer

4 x winst in Landsmeer

Verslag wedstrijden Landsmeer zondag 10 juni

Boksers: Jessey, Daan, Samet, Mo en Alexander.


Daan Hazelaar beet het spits af voor de NABA, hij stond tegen Krishan Kalpoe van BV Nicolaas.Daan had de opdracht lang te boksen en snelle counters te maken. Wat deze wedstrijd erg goed lukte. Daan won deze wedstrijd met 18 tegen 5.

Als 2e NABA boksers mocht Jessey Goossens aantreden. Jessey stond tegen Dennie Uiterdijk van de Waldhoek. Deze wedstrijd ging gelijk op, als Jessey zijn stoten duidelijker plaatst dan had hij met een groter verschil gewonnen, nu was de uitslag 14 tegen 13 in het voordeel van Jessey. Zijn trainingsinzet begint zich uit te betalen.

Samet Aribas was onze 3e bokser. Samet heeft lang moeten wachten totdat hij in de ring mocht. Door zijn medische achtergrond, heeft hij lang moeten wachten. Nu was het eindelijk zover. Samet stond tegen Kevin Baks van Vargas. Deze Baks bokste zijn 3e partij en had er al 2 gewonnen. Het was ook een fysiek erg sterke tegenstander en voor de 1e partij van Samet een maatje te groot. Maar Samet heeft zich uitstekend verweerd en heeft 3 ronden lang zijn best gedaan. Uitslag 22 tegen 10 voor Kevin Baks.

Stijn van Oerle stond tegen Giovanni Rijkaard. Toen we het boekje zagen van de tegenstander van Stijn schrokken we een beetje. 4 wedstrijden, laatste 3 gewonnen op RSC. Maar de trainers hebben genoeg vertrouwen in Stijn dat we het aandurfde. Stijn bokste zijn beste partij tot nu toe. Zeer veel zelfvertrouwen en keihard aan het werk. Ronde 1 afgesloten op winst. Ronde 2 afgesloten op winst, laatste 10 seconden van ronde 3 stond het gelijk en in de laatste seconden scoorde de Amsterdammer nog een punt. Helaas voor Stijn, maar voor de trainers was dit een enorme opsteker. Er stond een echte middengewicht. Stijn verliest deze partij met 7 tegen 6.

Voor het NSK (Nederlandse Studenten Kampioensschappen) stond Alexander van Daele in de halve finale tegen Rob Huiting uit Groningen. Alexander die pas kort met de wedstrijdgroep van de NABA meetraint heeft in korte tijd veel progressie gemaakt. Hij is een fysiek erg sterk zwaargewicht. Vandaag stond hij tegen een linkshandige zeer sterke Groninger. Maar Alexander luisterde goed naar de instructies uit zijn hoek; niet het gevecht aangaan met deze beer. Alexander won deze halve finale op punten.

Mohamed Cissoko bokste tegen Jilles Bijlstra van de Waldhoek. Mo die duidelijk de fysiek sterkere bokser was had weinig moeite met Bijlstra. Mo won deze wedstrijd met een 14 tegen 6 uitslag. En Mo is hiermee gepromoveerd naar de B-klasse.

Dus een geslaagde boksdag van de NABA,

Wij willen Rene Kokke en Kars Mack bedanken voor hun steun.

Finales studenten kampioensschappen 16 juni in Eindhoven.

Bokser: Alexander van Daele.

Alex stond in de finale tegen Wouter van Bruggen van de universiteit van Wageningen. Wouter had de halve finale gewonnen op KO. Dus we waren op de hoede. Maar Alex was niet te houden en bokste erg sterk. Zo sterk dat hij deze wedstrijd in de 2e ronde won op KO. En daarmee kampioen van Nederland bij de studenten in het zwaargewicht.

Deel met vrienden