3 kampioenen voor boksvereniging NABA tijdens de Noord Nederlandse kampioenschappen

3 kampioenen voor boksvereniging NABA tijdens de Noord Nederlandse kampioenschappen 3 kampioenen voor boksvereniging NABA tijdens de Noord Nederlandse kampioenschappen
Gisterenmiddag hebben 3 boksers namens boksvereniging NABA uit Nijmegen deel genomen aan de finales van de NNK bij de Voltreffer in Nieuwegein. Arshin Shokrnia, Gijs Onstenk en Yoan Sanchez wisten in het bijzijn van de vele meegereisde supporters hun partijen te winnen. Hiermee hebben ze zich gekwalificeerd voor de Nederlandse kampioenschappen die eind november plaatsvinden.

Als eerste verscheen Arshin Shokrnia tegen Cedric Geerlings uit Almere in de ring in de gewichtsklasse tot 64 kg. Arshin begon zeer sterk en zette meteen duidelijk de 1e ronde op naam. De 2e ronde begon hij sterk, maar later liet hij het initiatief wat meer bij zijn tegenstander liggen. De derde ronde was een volle ronde voor Arshin die hij sterk begon en sterk eindigde. Uitslag 2-1 in het voordeel van Arshin en tevens kampioen van Noord Nederland. Als 2e bokste Gijs Onstenk van NABA in de klasse tot 81kg. Gijs heeft zich vorige week geplaatst voor deze finale door te winnen van Robin Scholtens uit Assen. Gijs mocht aantreden tegen Darriel Passial, de 2 kennen elkaar vanuit gezamenlijke trainingen. Eerste ronde begon Gijs erg sterk, hij maakte duidelijke treffers en had meer overzicht. De 2e ronde tevens Gijs die net iets meer overtuiging liet zien in zijn boksen. De 3e ronde ging het gelijk op, maar die sloot Gijs erg scherp af. Uitslag 3-0 voor Gijs, ook hij is hiermee kampioen van Noord Nederland. Als laatste was Yoan Sanchez in de A-klasse aan de beurt tegen Faris El Abassi van de organiserende vereniging uit Nieuwegein. Het valt niet mee om in het hol van de leeuw je partij te boksen en al helemaal niet omdat Yoan al 6 jaar geen wedstrijden meer had gebokst. Hij liet er vanaf het begin geen gras over groeien en pakte meteen flink aan. De eerste ronde liet hij meteen zien wie de betere bokser was. De 2e ronde pakte hij wat rust om met vlagen en enorme tempo wisselingen zijn kwaliteiten te laten zien. Van linksvoor naar rechtsvoor boksen konden we allemaal genieten van zijn supersnelle combinaties. De 3e ronde liet hij ook weer zijn klasse zien door zijn stoten nog zuiverder te plaatsen op de juiste afstand en liet hierbij geen mogelijkheid over voor twijfel bij de jury, uitslag 3-0 in het voordeel van Yoan. Ook hij hiermee kampioen van Noord Nederland.

Alle boksers werden aangemoedigd door veel meegereisde fans uit Nijmegen, hierdoor was het feestje helemaal compleet. Dit hebben we dan ook gevierd na afloop bij Restaurant Mi Barrio in Nijmegen. Daar hebben we nog even gezellig na gepraat en heerlijk gegeten. Op naar het NK!

Deel met vrienden